Õige näohooldus tagab suveks terve ning ilmeka näonaha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suvi ei ole enam mägede taga ning olenemata sellest, et esimesed ilmad panevad inimeste näod justkui võluväel särama, vajab näonahk siiski veidi rohkem hoolitsust. Nägu on see, mis reedab, kui oleme väsinud, mornid ning kogu talve raskus ning väsimus kipub meie näole kogunema. 

Naiste seas on aina enam populaarsed uued ning huvitavad näohooldused, mille seast on valikut võib-olla pisut keeruline teha. Millised näohooldusprotseduurid on hetkel populaarsed ning mida kasutada koduste alternatiividena, sellest räägib alljärgnevalt T&M Ilusalongi omanik ning ilulooja Merilin Markov-Valm.

Merilin Markov-Valm / Erakogu

Miks võiks naised külastatada suve hakul näohoolduse protseduure?

Merilin Markov-Valm: Eelkõige kindlasti selleks, et talve raskus näost ära saata ning terve ja ilmeka näoga suvele vastu minna. Näohoolduseid on olemas väga mitmeid, on lõõgastavad, klassikalised ja pinguldavad hooldused ning kõik oleneb sellest, mida klient just sel hetkel soovib.

Kuidas valida mitmete hoolduste vahelt enda jaoks sobivaim?

MMV: Üldjuhul võib inimene arvata vajavat ühte kindlat, kuid kosmeetikuga koos tuleb välja, et klient vajaks muud protseduuri. Õige näohooldusega on võimalik vabaneda näiteks väsimusest, mis naistele tuleb näkku näiteks lastekasvatamisega, mille kohta me isekeskis ütleme, et näkku tekivad päkapiku põsed ning millest oleks vaja suvehakul lahti saada. Üldjuhul tullaksegi näohooldusele väsimuse tõttu ning selleks, et pinguldada lihased omale kohale tagasi.

Näohooldust võib võtta ka kui lihtsalt lõõgastavat protseduuri ja on kliente, kes käivad iga pooleteise kuu tagant protseduuri tegemas, et vabaneda töö raskusest ning väsimusest.

Millised näohooldusprotseduurid on hetkel populaarsed?

MMV: Hetkel on näohooldustest populaarsed teemantlihvimine, ultrahelikoorimine ning ultrahelihooldus. Teemantlihvimine on näonaha sügavam koorimine, mis puhastab poore ning silub sügavamaid kortse. Samuti aitab teemantlihvimine vähendada pigmendilaike.

Populaarset teemantlihvimist ei ole küll kõige mõistlikum teha suvel, kuna peale protseduuri peaks olema kaks päeva kodusem või siseruumides viibima, sest päikesevalgus ei ole sel ajal soovitatav. Ultrahelikoorimine on jällegi leebem. Kui inimene teab, et ta peaks ülejärgmine päev minema päikese kätte, siis teemantlihvimine ei ole kindlasti soovituslik.

Kas näohooldusele tulles peaks enda naha kuidagi eelnevalt ette valmistama?

MMV: Enne tulekut ei ole tegelikult väga midagi erilist, mida peaks jälgima, kuid kindlasti ei tohiks näohooldusesse tulla otse päikese käest, kas siis solaariumist või reisilt tulles. Peale protseduuri oleks hea panna peale tugevamat jumestuskreemi, kindlasti ei tohiks minna kohe päikese kätte. Samuti tuleks hiljem kasutada mõnda tugevamat kreemi, mida on kosmeetik soovitanud, et säilitada värskust kauem ning kõik toitained, mis on naha alla läinud, saaksid kauem toimida.

Kui tihti peaks kosmeetiku juures käima?

MMV: Korra kuus on väga hea intervall, kuid oleneb jällegi, millist tulemust soovite saavutada. Kui sooviks on tugevam või kiirem tulemus, siis tuleks näohooldust teostada kuurina, kas korra nädalas või kahe nädala tagant.

Millised oleksid kodused alternatiivid või peaks näohoolduse siiski profesionaali kätesse usaldama?

MMV: Aja ning vanusega olen aru saanud, et naised muutuvad mugavamaks. Kui naised muutuvad mugavamaks, annavad nad ennast professionaali kätesse. Küll aga kodusel iluhooldusel on teretulnud kõik teada tuntud hapukoore-, mee- ning kohvimaskid. Samuti vaarikas ja maasikas, mille puhul tuleks jälgida seda, et maasikapunetus ei tule kohe esimesel korral ära. Küll aga on see tõhusaim viis viia endale naha alla vitamiinid, mis on nahale kindlasti kasulikud.

Kodused näomaskid

Mee-munakollase mask

  • 0,5 tl mett
  • 1 munakollane
  • 1 tl glütseriini

Sega ained kokku ja hoia näol ~20 minutit. Vähendab kortse ning aitab uute tekkimist ennetada.

Kohvi-mee mask pooride puhastamiseks

  • 1 kuhjaga supilusikatäis peeneks jahvatatud kohvi
  • 2 tl oliiviõli
  • 1/2 tl mett

Sega kohv, õli ja mesi omavahel. Kanna saadud teraline segu ringjate liigutustega eelnevalt puhastatud näole. Jäta mask minutiks nahale ning loputa sooja veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles