Treeningvahendid, mis kannavad rohkem baktereid kui avalikud WC-potid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

See ei tähenda, et sa peaksid lõpetama jõusaalis käimise, vaid tuletame meelde, et enda järelt on viisakas asjad trenniks kasutatud vahendid ja masinad ära puhastada. 

Kuigi trenni tegemine on üldiselt kasulik, siis jõusaalis olevad masinad ja vahendid kannavad palju rohkem baktereid, kui me oleksime osanud arvata. Bakterite arv on isegi suurem kui WC-poti istel, vahendab Cosmopolitan.

Uuring viidi läbi kolmes erinevas jõusaalis Ameerikas ja proovid võeti 30 erinevalt masinalt ja vahendilt. Näiteks jooksulindil oli 74 korda rohkem baktereid, kui avalikus WC-s, jalgratastelt leiti 39 korda rohkem baktereid ja kõige suurem üllatus olid vabad raskused ehk hantlid – ligi 362 korda rohkem baktereid kui WC-poti istel.

/ Panthermedia/Scanpix
/ Panthermedia/Scanpix Foto: PantherMedia/Scanpix

Samas ei ole see nii suur avastus, sest väga paljud inimesed ei puhasta kõiki vahendeid pärast seda, kui nad on oma trenni lõpetanud. See tähendab seda, et higised käed kannavad baktereid aina edasi.

Mida teha?

Esiteks saavad kõik enda järelt treeningul kasutatud asjad ära puhastada ja teiseks soovitame trenni ajal oma nägu mitte puudutada. Samuti tasuks trenniriided kohe seljast ära võtta ja duši all käia, mitte istuda nendega kodus diivani peale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles