Graafik: milline soeng sobib kõige paremini sinu näokujuga?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi naistel on võimalus valida omale soeng lõpmatu hulga soengustiilide seast, ei ole arukas seda siiski umbropsu teha. Soeng peab eelkõige peakujuga kokku sobima. 

Näiteks ei sobi väga ümarale näole lühikesed juuksed ja hobusesaba, sest need teevad näo veelgi ümaramaks, õpetab Beauty Department. 

Ovaalne näokuju. / naine24
Ovaalne näokuju. / naine24 Illustratsioon: Erakogu

Ovaalne näokuju. Palju õnne! Sulle sobivad hästi pea kõik soengud ja mitte miski pole täielikult välistatud. 

Ümar näokuju. / naine24
Ümar näokuju. / naine24 Illustratsioon: Naine24

Ümar näokuju. Sulle sobib soeng, mis teeb näo piklikumaks ja raamib nägu. Nägu salendavad näiteks tukk ja järguline lõikus. Üldiselt võiks juuksed olla lõuaäärest pikemad, sasiste või kitsenevate salkudega juukseotsad. Kindlasti tasub vältida põsele langevaid salke. Erilistel puhkudel võid teha seonguid, mis lisavad pealaele kõrgust. 

Ümara näoga tasub vältida poisipead ja teisi lühikesi soenguid, sirgeid lõikusi ning sirget tukka. Ära tee omale tihket hobusesaba, mille puhul on juuksed kõvasti taha tõmmatud.

Kandiline näokuju. / naine24
Kandiline näokuju. / naine24 Illustratsioon: Naine24

Kandiline näokuju. Sulle sobivad pikad juuksed, mis teevad üldmulje pehmemaks ja raamivad näo servi. Näiteks võib sulle sobida õlgadeni sirge lõikus, pehme kihiline tukk või küljele kammitud juuksed. Võid proovida soenguid, mis teevad pealae kõrgemaks. Kandilisele näole lisab hästi pehmust pikk tukk või kihiline lõikus, mis saab alguse lõuajoonest. 

Kandilise näo puhul ei sobi hästi lühikesed soengud, mis teevad näo veelgi nelinurksemaks.

Südamekujuline näokuju. / naine24
Südamekujuline näokuju. / naine24 Illustratsioon: Naine24

Südamekujuline näokuju. Sulle sobivad hästi pehmed, lokkis võilainelised juuksed, mis raamivad nägu. Veel ka pixie-lõikus ja õlgadeni kihiline lõikus. Suured salgud lisavad soengule dimensiooni. Pikk tukk võib sulle samuti suurepäraselt sobida. 

Südamekujulise näoga võiks vältida pikki soengustiile, mis ei raami nägu. Ka ei klapi sellise näokujuga soengud, mis teevad pea ülemise poole laiemaks ja rõhutavad kitsenevat lõuga. 

Teemandikujuline näokuju. / naine24
Teemandikujuline näokuju. / naine24 Illustratsioon: Naine24

Teemandikujuline näokuju. Sulle sobivad paljud erinevad soengustiilid. Lühikeste juustega tasub proovida näiteks sirget õlgadeni lõikust, pikemate juuste puhul aga sasitud tukka. Hästi sobivad ka lainelised keskmise pikkuse või lõuajooneni ulatuvad juuksed. Õlgadeni ulatuvate juuste puhul tasub proovida õrnalt nägu raamivaid kihte. Teemandi kuju aitab hästi pehmendada tukk. 

Teemandi näo puhul tasub vältida liiga kihilist soengut ja suurt mahukust. Üldiselt ei sobi teemandikujuga kokku lühikesed soengud, mis teevad pea ülemise poole laiemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles