Arst: inimestel võiksid ilutoodetele olla kõrgemad nõudmised

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna enamikel inimestest on näonahaga probleeme, olgu siis tegu allergiliste reaktsioonide, akne, punetuse, pigmendilaikude või muude nahahädadega, on tähtis pöörata suuremat tähelepanu nahahooldus- ning dekoratiivkosmeetikas leiduvatele komponentidele, ütles kosmetoloog dr Natalja Komlova Iluteek.ee ilupäeval.

«Nõudlikumad ja teadlikumad naised juba mõistavad, et dekoratiivkosmeetika ülesanne ei peaks olema lihtsalt nahavigade peitmine ja näole värvi andmine, vaid ka naha kaitsmine ja hooldamine,» rääkis dr Natalja Komlova.

«Kaasaegne kompaktjumestuskreem on näiteks kõrge päikesekaitsefaktoriga, hüpoallergeenne, mitte-komedogeenne, vee- ja higikindel ning samas võitleb liigse rasueritusega, rääkimata heast kattuvusest, sobivast toonist ja matistavast efektist,» tõi dr Natalja Komlova näiteks. «Ka kulmupliiatsit valides ei peaks tähelepanu pöörama ainult sobivale värvile, vaid jälgima ka, et tehtud oleks toote ohutust tõestavad in vitro testid, koostis oleks säilitus- ja lõhnaainetevaba ning toodetud nõnda, et nikli, kroomi ja koobalti sisaldus oleks peaaegu olematu. Pole ju mõtet oma nahka üleliigsete nahavaenulike kemikaalidega koormata.»

Vaata ka galeriid apteegikosmeetikat müüva e-poe Iluteek avamiselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles