Galerii: riik kutsub naisi laigulist vormi proovima

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tallinna spordihoones kaitseministeeriumi kampaania «Naised vormi» avaüritus, mille eesmärk on teavitada noori naisi võimalusest läbida vabatahtlikult ajateenistust ja panustada sellega riigikaitsesse. 

Avaüritusel sooritasid ajateenistusse minna plaanivad naised ja naissoost avaliku elu tegelased testi, mille peab iga ajateenija edukalt sooritama teenistuse edukaks läbimiseks. Testi läbijaid tervitas ja tunnustas kaitseminister Margus Tsahkna.

Kaitseminister Margus Tsahkna sõnul põhineb Eesti kaitse peremudelil, kuhu on kaasatud mehed ja naised, poisid ja tüdrukud, vanaisad ja vanaemad. «Riigikaitse on universaalne ja usun, et tahe Eestit kaitsta ei ole naistes ja meestes erinev. Kõikidel ühiskonnaliikmetel on anda väga oluline panus rahu- ja julgeoleku tagamisse,» ütles Tsahkna.

«Mul on väga hea meel näha, et Eesti naistel on soov panustada meie riigi kaitsesse ning see huvi on aja jooksul tõusnud. Olen andnud korralduse, et naistel oleks võimalus kõikides väeosades ajateenistust läbida,» lisas kaitseminister Tsahkna.

Test koosneb 3200 m jooksust, kätekõverdustest kahe minuti jooksul ja istessetõusudest kahe minuti jooksul. Selle sooritamise eesmärk on näidata noortele naistele, et test on neile jõukohane ning naised saavad ajateenistuses meestega võrdselt hakkama. Teiste seas panid ennast proovile ka näiteks Anu Saagim ja poliitik Yoko Alender.

Alates 2013. aastast on Eesti kodanikest naistel vanuses 18-27 aastat võimalus omal soovil asuda ajateenistusse. Nii meestel kui naistel on võrdsed võimalused ajateenistuses oma tugevusi ja võimeid näidata ning hiljem kaitseväelist karjääri teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles