Cosmo vihastas inimesed «kaalualandusnippi» jagades välja

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmo veebruarinumber 2013
Cosmo veebruarinumber 2013 Foto: Vida Press

Möödunud nädala teisipäeval šokeeris avalikkust populaarne ajakiri Cosmopolitan – ning asi polnud sugugi nende seksinippides.

Ajakiri saatis välja säutsu viitega artiklile, mis oli pealkirjastatud nii: «Kuidas see naine kaotas 44 naela ilma treenimata». Inimesed, kes viitele klikkisid, said aga peagi teada, et loo kangelanna, 31-aastane Simone Harbison võitles vähiga. Pärast mitmeid operatsioone oli naine lisaks hädas posttraumaatilise stressihäirega ning pöördus toidu poole.

«Ta ikka veel taastus operatsioonidest ning treenimine polnud võimalik,» seisis artiklis, kus kirjeldati, et naine võttis toidulauamuutustega maha ligi 20 kilogrammi.

Internet läks muidugi selle peale peast segi, vahendab news.com.au. Üks inimene säutsus: «Järjekordne ajast maha jäänud kompanii. Kiita vähki kaalualandamismotivatsioonina... Ükskõik mis, peaasi, et oleks kõhn, eks ole?» Teine lisas: «Hea teada, et võtmeks kaalualandamisele on vähk. Cosmo, püüa paremini.»

Pärast pahaseid reaktsioone on Cosmo artikli pealkirja muutnud ning nüüd seisab seal: «Tõsine tervisemure aitas mul oma keha veelgi rohkem armastama õppida»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles