Kas sa oled oma töökohal õnnelik? Esita endale need viis küsimust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Harvardi Business Review paljastab, et õnnelikud inimesed on 31 protsenti produktiivsemad ja müüvad 37 protsenti rohkem ning on kolm korda loomingulisemad kui nende töökaaslased. 

Küsides neid viite küsimust, saad sa hoida oma karjääril silma peal ja märgata murekohad, kui neid on, vahendab The Muse.

  1. Kas sa oled otsustanud olla õnnelik? Inimesed arvavad, et kui nad teevad palju tööd ja on edukad, siis nad on õnnelikud, aga tegelikult käib asi just vastupidi. Õnnelik inimene teeb rohkem tööd ja on edukam. Õnnelikkus tuleb esimesena mitte viimasena. Sa saad alati valida, kuidas sa oma tööd vaatad. Kõigepealt on õnnelikkus, siis tuleb edukus.
  2. Kas sa õpid ja arened? Liiga palju väljakutseid tekitab inimeses frustratsiooni ja liiga vähe jällegi igavust. Kui sa teed midagi, mis annab sulle võimaluse õppida ja areneda, siis sa saad sellest teatava rahulolu. Paigalseis ei ole hea. Mõtle oma töö peale, kas see esitab sulle piisavalt väljakutseid.
  3. Kas sa võimendad oma tugevusi? Jah, nõrkustega tuleb ka tegeleda, aga tippspetsialistid ütlevad, et keskenduma peaks hoopis oma tugevustele. Mida rohkem sa saad oma tugevusi näidata, seda produktiivsem, energilisem ja kaasatum sa oled.
  4. Kas sind ümbritsevad inimesed, kes sulle meeldivad ja keda sa austad? Vahel on nii, et inimesed, kellega koos sa töötad, on palju olulisemad, kui see, mis tööd sa teed. Kui su ümber on tore seltskond, siis ei ole tegelikult vahet, millist tööd sa parajasti tegema pead.
  5. Kas sa kulutad oma aega asjadele, mis on kõige olulisemad? On ainult üks asi, mis mõjutab inimese pikaajalist õnnetunnet ja see on suhted pere ja sõpradega. Niisiis, ära kunagi ütle, et su pere on prioriteet number üks ja veeda seejärel 80 tundi nädalas töö juures. Suuna oma energia sinna, mis on sinu jaoks kõige olulisem. Üldiselt on elu liiga lühike, et oma karjäärivalikut vihata. Seetõttu oleks mõttekas teha midagi, mida sa armastad. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles