Kuus karmi tõde, mida pulmakorraldaja sulle ei ütle

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sind paluti naiseks! Palju õnne! Kindlasti saate koos väga õnnelikuks. Nüüd on aga aeg hakata pulmi planeerima. Kuigi see võib tunduda hirmus pingelise ja stressirohkena, ei pea pulmaeelne aeg sugugi päriselt selliseks kujunema. 

Sinu pulmapidu võib olla armas ja romantiline ka väikese eelarvega. Redbook uuris pulmakorraldajatelt, milliseid saladusi nad noorpaarile ei paljastaks. Loe läbi ja jäta meelde, et saaksid neid teadmisi enda pulmi planeerides ära kasutada. 

Su pulm on maitselage. Ilukirjas kutsed? Maitselagedad. Šampanjatooni kleit valge asemel? Maitselage. Peiutort? Maitselage. Ükstapuha mida sa ka ei vali, alati on keegi, kes peab seda maitselagedaks. Õppetund on see, et tee seda, mida sa ise soovid, sest ainult see ongi oluline.

Hoia lillede pealt kokku ja osta need poest. Pulmaplaneerijatel on floristidega omad kokkulepped ja sõprussuhted, muidugi soovitavad nad sulle oma tuttavaid. Kui aga lillekaunistused ei ole sinu jaoks nii olulised, uuri, mida pakuvad hulgimüükide poed või astu eelneval päeval läbi mõnest lillepoest ja kaunista vaid oma kimp ära. See võib olla väga kaunis ka kõigest valge paelaga. Kui tahad Monet aeda, läheb see muidugi kalliks maksma. 

Ära ütle kõigile, et sa abiellud. Muide, kui sa tellid pagarilt lihtsalt astmelise tordi, tuleb see palju odavam, kui tellida astmeline pulmatort. Sellest veelgi odavam on teha või tellida paar tosinat valge glasuuriga koogikest, mille saab lihtsasti torni laduda (ja mida on külalistel väga lihtne süüa). Üks neist võib olla eriline, mille saate peiuga koos pooleks lõigata.

Keegi ei märka su suure vaevaga nikerdatud kohakaarte. Igasugu lisavidinad on nunnud ja neist on tore unistada, kuid need on tegelikult teisejärgulised. Mida külalised tegelikult märkavad? 1) Kas neil on istumiseks piisavalt ruumi ja igaühele jätkub toole. 2) Kas süüa ja juua on piisavalt? 3) Kas tualette on piisavalt? 4) Kas noorpaar tundub teineteist siiralt armastavat? See ongi kõik. Jälgi, et suure rahvahulga kohta oleks piisavalt tualette ja kui ei ole, telli välikäimlaid juurde. Ära raiska oma aega ja raha mõttetutele asjadele, millest sa tegelikult ei hooli. Neid kuhjub lõpuks nagunii liiga palju.

Pinterest on su rahulolu suurim vaenlane. Pinterestis pulmaelemente ja stiili välja valides võid hiljem kõvasti pettuda, et kõik ei tulegi välja selline, nagu sa oled unistanud. Võrdle seda juuksuris käimisega. Kui sa võtad salongi kaasa Blake Lively foto ja tellid tema soengu, ei saa sa ju eeldada, et näed pärast välja täpselt samasugune nagu see näitleja. On asju, mida sa ei saa nagunii täiuslikuks muuta.

Ära tee äri oma sõpradega, olgu nad kui kallid tahes. Võib-olla on sul onutütar, kes tahab oma fotograafiametile hoogu sisse saada või on naabripoiss andekas dj. Kui nad ei ole professionaalid, on neid sel tähtsal päeval rumal usaldada. Kui onutütre pildid on ülevalgustatud või naabripoiss ei ilmu õigeks ajaks kohale, võid pärast süüdistada ainult iseennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles