Mida teha, et olla suhtes rohkem kohal?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Ükskõik, kui hea partner sa ka ei püüaks olla, ikka tuleb ette aegu, mil sa võid tunda, et oled oma kallimaga kontakti kaotanud. Olgu selleks siis kiired ajad või muud põhjused, on oluline võtta teineteisega taas kontakti leidmiseks aega, kui sa tunned, et asjad ei ole päris õigesti.

Bustle küsis nõu suhteekspert Anita Chilipalalt, milliseid samme me saaksime ette võtta, kui tunneme, et oleme partnerist eemale triivinud.

1. Leia probleemidele lahendused. Kui su hingel on midagi, mis sind häirib, siis pole ime, et sa tunned distantsi kasvamas. Sellepärast on ka suhted algusfaasis sageli kohmakad, kuna usalduse kasvamiseks läheb aega. Kui me aga usaldame teineteist, vähendab see hirmu, ja kui me vähem kardame, väheneb meie ärevus saada eemale tõugatud. See ei kehti aga mitte ainult alguspäevade kohta – ärevus võib tekkida ka pikaajalises suhtes. On oluline muredest rääkida, et ärevust vähendada.

2. Proovige koos midagi uut. Mugavustsoonist välja astumine on ideaalne viis rohkem kohal olla, sest see võtab automaatselt rohkem energiat kui vanad rutiinid. Koos millegi uue õppimine suurendab lähedust ja annab teile võimaluse üksteise kohta midagi uut õppida.

3. Tegele oma jamadega. Nii, nagu sa pead tegelema probleemidega suhtes, pead sa olema valmis ka ausalt endale otsa vaatama. Sul võivad suhtest eraldiseisvalt olla lahendamist vajavad probleemid. Võta ette emotsionaalne kevadpuhastus!

4. Pane telefon käest. Me kõik oleme hajevil, kui telefon on käes. Võta teadlikult telefonivaba aega. Loe siit, kuidas seda teha!

Mis peamine: ära muretse liialt, kui sa tunned end suhte seisukohalt natuke hajevil olevat. Seda tuleb ikka ette. Vaata lihtsalt, et sa teadlikult võtaksid aega ja energiat, et oma partneriga taas kontakt saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles