Tuntud rõivaketi ülikõhnad mannekeenid ajavad inimesed marru (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Tuntud rõivabränd Topshop on inimestes taas pahameelt tekitanud. Nimelt peetakse nende vaateaknal olevaid mannekeene liiga peenikesteks. Mis te arvate, kas need mannekeenid on liiga kõhnad?

Foto postitas Facebooki üks briti ema, kelle tütar märkas Topshopi akendel kõhnasid mannekeene ja tegi neist pildi. Kusjuures nooruk ise oli olukorrast väga häiritud.

«Pole ime, et nii paljud mu sõbrad mõtlevad, et nad on paksud või neile ei meeldi oma kehad. Kas naised ei peaks olema õnnelikud, ükskõik, mis suuruses nad ei oleks? Kas me ei peakski sööma?» pahandab noor naine. 

Paljud kommenteerisid, et sellised mannekeenid põhimõtteliselt propageerivad anoreksiat. Kusjuures see ei ole esimene kord, kus Topshopi mannekeene on liigse kõhnuse pärast küsimärgi alla seatud. Siis lubas bränd ülikõhnad nukud poodidest eemaldada, aga tundub, et nad on jälle tagasi.

Siiani ei ole Topshop veel uuele postitusele reageerinud, vahendab Cosmopolitan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles