Galerii: Merle Liivak esitles pöörast lasteraamatut

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel laupäeval, 8. aprillil, esitles ajakirjanik ja kolme lapse ema Merle Liivak oma pere pöörasel kogemusel põhineva looga lasteraamatut «Kukesupp». Saalitäis väikeste ja suurte külalistega peeti baar-bistroos Kukeke maha lõbus kräu.

Meeleolukale peole andsid tooni raamatu joonistuste autori Moonika Maidre juhitud munadele joonistamine, viieaastase Jussi hoogne muusikavalik, mida vürtsitas vahetevahel lindilt kostuv kukekire ja legendaarse tordihaldja Nadežda Kaarma käe alt tulnud munadepühast inspireeritud tort.

«Kukesupp» on mõneti traagiline, mõneti lõbus ja kindlasti ka õpetlik lugu sellest, kuidas Merle pere võttis kaks aastat tagasi viis tibukest, kellest üks kasvas kurjaks kukeks. Kõigile ootamatult leidis riiukukk end lõpuks supipotist.

«See raamat on kui uksepaotaja teemade juurde nagu toiduahel, söögi päritolu ja sellega seotud tänutunne, mida igapäevaselt peres jutuks ei võeta,» räägib autor. «Tean, et paljud vanemad tunnevad ebamugavust selgitamaks väikesele lapsele, kust tuleb liha. See raamat annab neile hea võimaluse vastata paljudele põnevatele küsimustele, mida see lugu igas lapses tõstatab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles