Raseerimine, rinnahoidja kandmine ja teised «normid», millest naistel on kõrini

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Meile meeldib kanda kontsakingi, push-up-rinnahoidjat ja raseerida kaenlaaluseid. Eks? Ei, need ajad on möödas. 

Tegelikult on päris palju selliseid asju, mida naistelt lihtsalt oodatakse, sest ühiskond ütleb, et nii peab olema. Mis siis saab, kui sa neid reegleid ei järgi. Kas sul on kõrini soostereotüüpidest? Reddit kogus kokku kõik need asjad, millest naised enam kuulda ei taha.

Kogu asi sai alguse sellest, kui üks naine kirjutas: «Sellest, kuidas te ei viitsi dresse jalast võtta kuni karvaste jalgadeni. Rääkige meile oma seesmisest mässajast.»  

Loomulikult vastasid talle paljud naised, mis on nende jaoks need asjad, mida nad «peavad» tegema.

Kontsakingad ja rinnahoidja

«Kontsakingade kandmine. Kurat, need on nii ebamugavad.»

«Kontsakingad on armsad, aga nad ei ole seda väärt.»

«Rinnahoidja kandmine. Mul ei ole rinnahoidja vastu midagi, mulle isegi meeldib pesu, aga ma protestin selle vastu, et see ei ole vabatahtlik.»

«Ma olen oma tööjuures palju nibusid näinud, aga need on meeste omad, see tähendab, et see on okei.»

Raseerimine ja enda eest hoolitsemine

«Mulle ei meeldi see, et naiselt oodatakse, et ta raseeriks terve oma keha karvadest puhtaks. See paneb mind vastupidiselt tegutsema ja üldse mitte raseerima.»

«See, kui me teeskleme, et miski on loomulik, aga tegelikult ei ole, kahjustab ühiskonda. See tekitab olukorra, kus inimesed püüdlevad selliste eesmärkide suunas, milleni nad kunagi ei küündi.»

«Ma ründasin just oma jalgu juustunoa taolise asjaga ja ma ei kavatsegi teeselda, et nüüd näevad mu jalad loomulikud välja.»

«Ma hoolitsen enda eest, kuna mulle meeldib end hellitada, aga ma ei kavatsegi teeselda, et see võtab aega ja nõuab pingutust.»

Karjäär, abielu ja lapsed

«Kui me oleme tugevad naised, siis oodatakse meilt kõike. Sul peaks olema karjäär ja perekond, aga kui sa otsustad jääda koduseks ja hoolitseda oma pere eest, siis nähakse sind nõrgana.»

«Ma olen nelja lapsega kodus. Ma naudin seda, aga see ei ole see, mis mind defineerib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles