Kümme nutikat nippi, kuidas kasutada kuivšampooni

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuivšampoon on imeline leiutis, mis aitab hädast kiiresti välja, kui juuksed ei ole enam kõige puhtamad, aga pole tahtmist seda välja näidata või kohe pesema tormata. Tuleb välja, et kuivšampoonil on veel mitmeid teisi toredaid kasutusvõimalusi.

Paranda juuste tekstuuri - paljud Hollywoodi stilistid kasutavad kuivšampooni oma klientide soenguid sättides, et tekitada nn rannajuuste välimust, kirjutab Pure Wow. Kanna seda nii nagu tavaliselt oma juuksejuurtele ja veidi ka juuste keskossa ja otstesse ning seejärel tee koolutajaga kerged lokid.

Lisa volüümi - kindlasti oled sa juba proovinud, kuidas mõjub kuivšampoon rasustele juustele, aga kas sa oled kasutanud seda ka puhaste juuste peal? Kuivšampoon lisab juustele kõvasti mahukust.

Stiliseerimiseks - lühikeste juustega naised saavad kanda kuivšampooni sõrmeotstele ja seda siis näppudega juuste soengusse sättimisel kasutada. Vahel on juuksevaha või -geel liiga raske või kleepuv, kuivšampoon jätab kergema tulemuse. 

Paremaks haardeks - värskelt pestud juustesse on vahel raske soengut teha, sest need on nii libedad ja püsimatud. Kerge kiht kuivšampooni hoiab patsi paremini kinni.

Vigade parandamiseks - kui lähed kogemata läikepihusti või seerumiga liiale, pihusta peale veidi kuivšampooni, mis imab niiskuse endasse.

Kulmude disainimiseks - pihusta veidi kuivšampooni puhtale hambaharjale või ripsmetuši harjale ja kammi sellega oma kulme. Nii jäävad kulmukarvad kaunilt paika ja tunduvad paksemad. 

Kata juuksejuuri - juurte värvimine nihkub tihtilugu piinlikult palju edasi ja selle puhul tuleb appi kuivšampoon, mis on sarnane ju juuksevärvile ning katab hallid juured.

Deodorandi asendamiseks - igapäevaselt seda küll deodorandi asemel kasutada ei tohiks, aga kui juhtub, et oled kodust eemal ja sul on kaasas vaid kuivšampoon, aitab see hädast välja.

Hõõrdumise ennetamiseks - kuna kuivšampoon imab niiskuse endasse, saad seda suvel pihustada kohtadesse, mis lähevad kergesti higistama ja kus nahk seetõttu kergesti hõõrdub ja punetama hakkab (vihje: reite vahele). 

Staatilise elektri vastu - sarnaselt juukselakile saab ka kuivšampooni pihustada riiete alla, et need keha külge ei liibuks. Pea vaid silmas, et hoiaksid pihustit võimalikult kaugel, muidu võib see riided ära määrida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles