Miks köidavad moeajakirjad pigem ülekaalulisi naisi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Normaalkaalus naised eelistavad väidetavalt ajakirjadest pigem pilte vaadata kui artikleid lugeda.
Normaalkaalus naised eelistavad väidetavalt ajakirjadest pigem pilte vaadata kui artikleid lugeda. Foto: SCANPIX

Ohio osariigi ülikooli teadlased viisid läbi uuringu, mis selgitas, kes ja miks eelistab erinevaid glamuuriajakirju.

Mõningad varasemad uuringud on näidanud, et enda välimusega rahulolematud naised tunnevad end kehvasti ka modellide fotosid vaadates, vahendas geniusbeauty.com.

Antud töö selgitas välja aga kindla sihtrühma, kes kõige enam moeajakirju ostavad. Katses osales 256 naist vanuses 18 kuni 26 aastat ning pooled neist olid tüsedad või ülekaalulised.

Vabatahtlikele anti kolm tundi aega lugeda ja vaadata selliseid väljaandeid nagu «Maxim» ja «Vogue». Selgus, et kõik noored ülekaalulised naised lugesid moeajakirju kaks korda kauem kui nende normaalkaalus eakaaslased.

Samas väitsid tüsedad naised, et nad ei imetlenud kuulsate modellide, näitlejate või lauljate pilte, vaid eelistasid lugeda artikleid. Saledate sookaaslaaslaste sõnul köitsid nende pilku aga pildid ning tekstile ei pööranud nad suurt tähelepanu.

Uuringu eestvedaja Silvia Knobloch arutles, et naised vaatavad kaunite kehadega inimeste fotosid vaid juhul, kui nad usuvad, et ideaal on nende jaoks saavutatav või kui neil juba on sarnased kehavormid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles