Kuidas päästa oma suhet?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Enne kui sa otsustad kogu asjale veel peale tõmmata, siis on mõned nõuanded, mida võiks proovida, et oma suhet päästa. 

Sa tead, et sa armastad oma kallimat ja tema sind, aga millegipärast ei lähe kõik nii hästi ja teie suhe on peaaegu karil. Mida teha, et seda päästa? Enne kui loobute, proovige neid asju, vahendab The Zoe Report.

  1. Minge puhkusele. Vahel on nii, et pingeid ei tekita mitte teie kaks, vaid elu ise. Reisimine ei pruugi tunduda hea mõte, aga see võib toimida. Eemaldage ennast korraks oma igapäevaelust ja vaadake, mis siis juhtub.
  2. Küsi oma kaaslaselt «mida sa minult vajad?». Eksperdid ütlevad, et see annab su kaaslasele võimaluse selgitada ja sinu on lihtsam teda mõista. See ei ole vihane või agressiivne küsimus. See võib olla tervenemisprotsessi algus.
  3. Minge suhtenõustamisse. Tõsiasi on see, et see tihti töötab. Lisaks saate ilmselt kasulikke nõuandeid tulevikuks, kuidas tülidega toime tulla.
  4. Veetke aega üksinda. Kui sa vajad aega iseendale, siis selgita seda oma partnerile. Ütle, et asi ei ole temas, aga sul on vaja ennast natukene koguda.
  5. Intiimsus. Seks on suhtes oluline ja füüsiline külgetõmme on ilmselt üks asi, mis teid alguses kokku tõi. Seda ei tasu alahinnata.
  6. Lõpetage internetis suhtlemine. Kui sa ei julge midagi talle näkku öelda, siis ära parem ütle üldse. Vestlema peaks näost-näkku.
  7. Tehke üksteisele läbimõeldud kingitusi. Nii näitad oma partnerile, et sa hoolid temast ja mõtled ta peale. Kingitus peaks olema positiivne ja isiklik.
  8. Tunnista oma vigu. Kõigil on, aga vähesed tunnistavad.
  9. Küsi enda käest «mis on see, mida sa oma partnerilt vajad?». Kas ta saab seda sulle pakkuda või kas see suhe pakub sulle seda? Igaüks peab vaatama iseenda sisse ja olema aus. Võib-olla see, mida sa vajad, on see, mida sa lapsena oma vanematelt ei saanud. See aitab kas su partneril paremini sind mõista.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles