Jõusaalietikett ehk mida mitte teha

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sa oled kunagi jõusaalis käinud, siis sa ilmselt oled näinud, kuidas mõned inimesed lihtsalt etiketti eiravad. 

Siin on mõned asjad, mida võiks meeles pidada, et enda ja teiste jõusaalikülastus oleks võimalikult meeldiv. Jõusaalietiketti vahendab brightside.me.

  1. Ära jäta kasutatud vahendeid higiseks. Kasuta käterätti ja puhasta enda järelt kõik hantlid ja pingid, mida sa kasutad.
  2. Ära hõiva masinaid, kui sa neid ei kasuta. Kui sa tahad telefonis istuda, siis leia selleks mõni teine koht. Jõusaal on trenni tegemiseks. Teised inimesed ootavad, et saaksid seda masinat kasutada, millel sina jalga puhkad.
  3. Kõva häälega telefoniga rääkimine. See haakub natukene eelmise punktiga, sest tavaliselt toetutakse samal ajal mõne trenažööri najal ja lobisetakse kõva häälega telefoniga. See on teise külastajate suhtes ebaviisakas.
  4. Masinad on kõigile. Proovi nii, et sa ei hõiva ühte masinat kaheks tunniks, kui sa näed, et on inimesi, kes ootavad järjekorras.
  5. Ära jäta hantleid igale poole vedelema. Pärast kasutamist, pane asjad oma kohale tagasi.
  6. Ära jää hiljaks. Kui tegemist on rühmatunniga või personaaltreeninguga, siis tule aegsasti kohale, et sa ei segaks treenerit ega teisi, kes on juba tunniga alustanud.
  7. Jõusaali riietusruum ei ole su isiklik vannituba. Alati on keegi, kes kõnnib alasti riietusruumis ringi, aga see võib tekitada teistele ebamugavustunnet. Isegi kui sul ei ole alasti olemisega probleeme, siis teised ei pruugi samamoodi mõelda. Austa teisi, nende aega ja privaatsust. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles