Kümme huvitavat tõsiasja soolalampidest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolalambid.
Soolalambid. Foto: Vida Press

Väga paljudes majapidamistes leidub vähemalt üks Himaalaja soolalamp. Kui enamasti soovitatakse osta koju vähem tarbeesemeid ja rämpsust loobuda, siis soolalamp ei ole see, mis kellelegi jalgu jääks. 

Lugeda soolalambi valguses hästi ei saa, kuid selle kuma võib olla kas romantilist laadi või rahustada ka last, kes ei taha pimedas magama jääda. Kuna soolalambid on väga populaarsed, toob Good Housekeeping nende kohta välja kümme fakti.

  1. Need olid olemas juba 1980ndatel. Trendid tulevad tihtipeale ringiga tagasi. Nii on läinud ka soolalambiga, mis oli esmalt populaarne 80ndatel.
  2. Need on väidetavalt väga tervislikud. Kuigi kindlalt selle peale loota ei saa, on soolalampide eesmärk luua negatiivseid ioone, mis neutraliseerivad õhus leiduvad toksiine ja teevad selle puhtamaks. Nii nagu on õhk puhtam pärast korraliku äikest.
  3. Mida tumedam on lamp, seda parema kvaliteediga see on. Kui see on heleroosa või kui selle sees on nähtavaid musti tükke, ei ole see tehtud väga hea kvaliteediga kristallsoolast.
  4. Möödunud aastal kutsuti tagasi tuhandeid soolalampe. Möödunud aastal hoiatas tarbijakaitseamet, et Lumière müüs kolme stiili soolalampe, mis võisid ülekuumeneda ja olid seetõttu ohtlikud. Kui ostad omale soolalambi, siis jälgi alati, et see vastaks tuleohutusnõuetele.
  5. Need on jälle muutumas veelgi populaarsemaks. Nüüd on tekkinud uus komme soolalambilembusest sotsiaalmeediasse pilte postitada ja seejuures kasutatakse näiteks hastag’e #MeTime või #Zen.
  6. Need tekitavad palju tolmu. Üks põhjus, miks soolalambid õhku puhastavad, ongi see, et nad tõmbavad tolmu ja mustust õhust enda külge. Sinna kogunedes kukub see lambi ümbrusesse maha.
  7. Need võivad ka «higistada». Kuna negatiivsed ioonid tõmbavad niiskust ligi, võib lambi peale tekkida kerge niiskus ja sellest võib jääda pinnale soolaring. Jälgi, et lambi alla oleks asetatud midagi, millest sul kahju ei ole. 
  8. Neid on väga erineva välimusega. Enamasti on soolalamp ovaalse kujuga ja puidust alusel, kuid neid on ka tükkidena korvis või mis iganes geomeetrilise kujundina. 
  9. Kõik siiski ei sobi. Kui sa soovid päriselt toas õhku puhastada, on selleks vaja keskmisest suuremat soolalampi ja väikesest pole palju abi.
  10. Soolalamp loob mõnusa atmosfääri. Olgu selle õhuga kuidas on, kuid soolalambi kuma loob hetkega väga mõnusa ja rahustava meeleolu. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles