Moevitamiinid meestele

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monton – TFW.
Monton – TFW. Foto: Erlend Štaub

Kui ilm viskab kolm kukerpalli, saab ka kõige moekaugemast mehest korraga moehuviline. Sest kus sa hing pääsed! Korraga keeb su ümber sootuks teine kliima, vaja midagi sobivat selga ajada.

Tõuge tuleb ka seestpoolt – kevad on ju aeg, mil igaüht valdab soov parem välja näha. Tänane Arter pakub meestele selleks tervelt neli väärt retsepti.

Moemaailmas toimub paljugi lõbusat, aga asjalike meeste silmis tundub lavastilistika tavaliselt liiga ekstreemne. No vaadata ju võib, aga kanda… Seekord jätame moepealinnad sootuks rahule ja vaatame ringi kohalikul moeareenil. Hulk ideid lasti lendu FIBITil ja TFW’l Tallinnas ning Moekuulutajal Tartus. Siin on essents parimast, mis lavale jõudis. Mis eriti tore – kõike seda väärt kraami leiab siitsamast käe-jala juurest.

Kevadist riietumiskursust alustame vundamendist. Kõige lihtsam viis talvevammused kevadisema kesta vastu vahetada on võtta sihikule heledad baasvärvid. Musta asemel näiteks helehall, greige, khaki, loodusvalge, valge. Julgematele pastellid. Konservatiivsemad võiksid panuse teha tumesinisele – see on ideaalne valik, sobib selga panna aasta ringi ning mõjub päikesekiirtes ka igati kevadiselt.

Kui suured asjad paigas, on hoopis lihtsam värvi juurde anda, ehkki loomulikult on lubatud ka täispangale minek. Piisk värvi alustuseks, korralik värvipomm edasijõudnutele. Mis on siis toonid, mida sel kevadel proovida tasuks? Siin on neli parimat värvivitamiini, mis sobivad hästi Eesti meeste loomuliku gamma ja karakteriga. Proovi – tuju tõuseb otsekohe!

Värske roheline

Millise ägeda energiasüsti raagus okste foonil annavad esimesed lehed! Sama toimub sinu riidekapis, kui rohelise mängu võtad. Heleroheline kudum või päevasärk pintsaku alla, ning päeval on kohe hoopis teine minek. Roheline sobib imehästi ka vaba aja rõivastega – kõikvõimalikud rohelistes toonides parkad, joped, jakid ning moe erilised lemmikud bomberid. Või miks mitte ka rohelised püksid, teksalõikelised ja temperamentsed?

Roheliste toonide valik on rikkalik – hele-heledatest pastellidest lopsaka eksootikani, sekka jätkuvalt militaarseid rohelisi ja khakitoone. Vali selline värv, mis sobib sinu iseloomuga – heleroheline teeb värskeks, intensiivsed toonid annavad energiat, militaargammaga käib kaasas seiklusliku maadeavastaja hõng.

Moku – Johanna Eenma.
Moku – Johanna Eenma. Foto: Kertin Vasser
MOKU – Ženja Fokin.
MOKU – Ženja Fokin. Foto: Kertin Vasser
Kaubamaja –L iis Eesmaa.
Kaubamaja –L iis Eesmaa. Foto: Ardo Kaljuvee

Päikesekiir

Päikest pakutakse varakevadel rohkem, kui siin külmal-pimedal põhjamaal tavaks. Sellegipoolest ei saa ilma peale kunagi päris kindel olla. Oma riidekapi peale aga saab – lisa sinna midagi kollast ja saad alati selle abil tuju tõsta. Erksad kollased toonid on suured lemmikud vaba aja rõivaste seas – kõikvõimalikud tuulepluusid, T-särgid ja 80ndatest inspireeritud suured pilkupüüdvad pusad. Kollase puhul piisab ka detailist: viska kaela säravama tooniga sall või tee nii, nagu ärimaailmas mõjuvõimsad mehed on ajast aega teinud – säti sinisele särgile päikeseliselt kirgas ja kollane lips. Seegi on tegelikult 80ndate trikk. Pane tähele pisikesi asju tervikus, näiteks sokid võivad samuti olla värvi, mustri ja optimistliku meeleolu kandjad. Ning ära jäta unarusse peakatteid ja muid lisandeid.

Kaubamaja – Liisi-Eesmaa.
Kaubamaja – Liisi-Eesmaa. Foto: Meeli Küttim
Viru-Keskus – Külli-Piibar
Viru-Keskus – Külli-Piibar Foto: Ardo Kaljuvee
Moku – Johanna Eenma.
Moku – Johanna Eenma. Foto: Kertin Vasser
Viru-Keskus – Külli Piibar.
Viru-Keskus – Külli Piibar. Foto: Ardo Kaljuvee

Vitamiinisüst

Sel kevadel tuleb vitamiinidoos eriti kangel kujul – erkpunasena! Miks mitte proovida ka fuksiaroosat? See toon on moeareenil uus tulija, nii et isegi naistekollektsioonides leiab seda vaid kõige eesrindlikumatest. Mehele annab nii uljas värvivalik veel ekstrakoguse stiilipunkte. Veidi aega areenil olnud oranž pole samuti haihtunud, kuid seda näeme varasemast veidi vähem.

Puhas punane töötab igal kujul ja igas tervikus – juba väike aktsent annab komplektile elu. Seda saad suurepäraselt kombineerida formaalsete tervikutega, iseäranis hästi sujub tumesinise, valge ja punase koostöö. Üldse, enamik siniseid sobib punasega. See kontrast on kehtestav ja karakteriga – selge võitjate valik. Aga õnneks ettevaatlikumad härrad nii tugevaid laenguid naljalt kiskuma ei lähegi.

Pane tähele, et punaseid detaile leiab sel kevadel õige ootamatutest kohtades: aksessuaaridelt, kingade juurest, prilliraamidelt. Kui aga peente viidetega jändamine sind ei köida, lajata suure pinnaga ning pane selga säravpunane mantel, jakk või pluus!

Kaubamaja – Liis Eesmaa.
Kaubamaja – Liis Eesmaa. Foto: Ardo Kaljuvee
Kaubamaja – Liisi Eesmaa.
Kaubamaja – Liisi Eesmaa. Foto: Meeli Küttim
Marc O’Polo – Kenneth Bärlin.
Marc O’Polo – Kenneth Bärlin. Foto: Ardo Kaljuvee
Marc O’Polo – Kenneth Bärlin.
Marc O’Polo – Kenneth Bärlin. Foto: Ardo Kaljuvee

Helesinine unistus

Enamik mehi teeb näo, nagu oleks naiste imetlus neile täiesti ükskõik. Tegelikult ei ole, aga tühja sellest. Kui kõik varem loetletud kirkad värvisurakad sulle samuti sära ja plusspunkte lisavad, siis täiesti kindel saad olla helesinise peale. See on justkui salalukk, mis naistele otsemaid muljet avaldab. Kui sul on heledad silmad – vahet pole, kas hallid või sinised –, siis sinist kandes löövad need kohe särama. Paar päikesepaid jumele lisab veelgi edumaad. Ma pole oma senise stilistipraktika jooksul kohanud siinmail veel ainsatki meest, kes helesinist kandes hurmuriks ei muutuks.

Helesinine toimib imehästi teksa kujul. Trendikas teksagamma on laiem, kuid see on kõige efektsem kevadekuulutaja garderoobis.

Kui taevakarva toonid aga formaalsete ülikondadega mesti löövad, on tulemus kõikevõitvalt šikk ja šarmantne. Hakatuseks võib mõne helesinise salli, särgi või kaelarätiga kappi värskeid tuuli lubada, ning kui meeldima hakkab, siniste leeri laiendada. Pastelne sinine töötab nagu preemia – tõstab mehe esile, lisab võlu ja veenmisjõudu ning aitab end erilisena tunda.

RiverIsland – Aljona Eesmaa.
RiverIsland – Aljona Eesmaa. Foto: Ardo Kaljuvee
Kaubamaja – Liisi-Eesmaa.
Kaubamaja – Liisi-Eesmaa. Foto: Meeli Küttim
Moku – Johanna Eenma.
Moku – Johanna Eenma. Foto: Kertin Vasser
Viru-Keskus – Külli-Piibar.
Viru-Keskus – Külli-Piibar. Foto: Ardo Kaljuvee

Inspiratsioonipildid on kohalikelt moelavadelt, lisatud etenduse ja stilisti nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles