Viis selget märki, et aeg on partneriga kokku kolida

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Partneriga kokkukolimine on tõsine samm ning see tuleb teil mõlemal korralikult läbi mõelda. Kuidas teada, et te ei kiirusta ning olete õigel teel?

CheatSheet on kirja pannud viis märki, mis viitavad sellele, et suhte uuele tasandile viimine on hea mõte.

  1. Teie põhjused kokkukolimiseks on sarnased. Kui te omavahel kolimismõtet arutate, peaksite rääkima sellest, millised on teie edasised ootused. Kas see suhe võiks viia edasi kihluseni? On tulevikus lapsesaamise plaan? On oluline, et te olete mõlemad sama meelt ning näete asju sarnaselt.
  2. Te ei tunne survet kokku kolida. On suur vahe, kas sa tunned kolimiseks survet või siis on tegu asjaga, mida sa tõesti ise tahad. Lihtsalt seetõttu, et te olete pikalt käinud, ei ole vaja kokku kolida. Kui sa pole 100 protsenti kindel, siis ära oma sisetunnet ignoreeri.
  3. Te olete koos puhkamas käinud. Enne, kui te päriselt kokku kolite, olete te tõenäoliselt vähemalt kaks korda koos reisinud. Reisimise käigus saab partneri kohta nii mõndagi õppida ning kui sa leiad, et reisil olles ei valmista pidev partneri lähedus probleeme, võib see olla vihje, et olete koos elamiseks valmis.
  4. Te peate teineteise ruumi austama. Koos elamine ei tähenda, et te peate koos iga sekundi veetma. Tegelikult on asi suisa vastupidine – kuigi sa võid tahta partneriga palju aega koos veeta, pead sa arvestama ka oma isiklike vajadustega. Te mõlemad vajate üksiolemise aega ning selles pole midagi halba.
  5. Teie tülid ei tähenda maailma lõppu. Te olete tülitsenud ning tülidest edasi liikunud. Nagu igas suhtes, tuleb teiegi omas ette, et te pole alati ühel nõul. Suhte kasvades ja arenedes olete te õppinud ebakõladega hakkama saama ja paarid, kes on valmis koos elama, teavad, et iga tüli ei tähenda katastroofi. Kokku kolimine ei tähenda, et te enam kunagi ei tülitseks, kuid see tähendab, et te olete valmis nendega tegelema, et suhe püsima jääks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles