Naljakad prillid on moes

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksim Toome

Päikeseprillid on päris kindlasti kõige ägedam detail kogu moemaailmas! Osalt küll tarbeasi, aga tuhat korda enam on need kaks tillukest klaasi ninal eneseväljenduse võimalus. Sel kevadel kehtib see püha tõde selgemalt kui iial varem. Sest vaadake vaid moeprillidele lähemalt otsa – need on pöörased! Naljakad, pilkupüüdvad ja mängulised. Oled õigel teel, kui endale midagi enneolematult efektset, suurt ja värvikat päikese kaitseks ette paned!

Foto: Maksim Toome

Mis prillitrendis peegeldub? Ikka see, et inimestel on igavatest asjadest lõplikult isu täis! Ja neid, keda kammitseb ettevaatlikkus, jääb samuti üha vähemaks. Kui varem mõtles nii mõnigi, kas ikka tasub ikka järjekordset päikeseprillikujulist hookus-pookust kanda – mine tea, teised ju vaatavad –, siis nüüd on vastupidi! Ongi hea, kui vaatavad!

Bottega Veneta
Bottega Veneta Foto: Kontessa
Kaunitarid, kes ei viitsi kevadpäikeses meigiga jännata, viskavad vembuka prilli ninale ja ongi efektne välimus olemas.

Peitev ja pilkupüüdev

Muutunud on ka päikeseprilli roll. Endiselt on küll tegu tumeda klaasiga, mis tuleb inimese ja maailma vahele. Pole juhus, et staarid tohutute prilliraamide taha varjuvad, eks see tagab omamoodi inkognito-tunde. Teisalt on suure prilli moest saanud omamoodi staarisümbol ja igaüks, kelles põleb salasoov ennastki staarina tunda, teeb samamoodi.

Pomellato
Pomellato Foto: Kontessa

Millised on aga prillid praegu? Suured – kindlasti. Peitvad – siin on seis vastuoluline. Kandja jääb ise küll efektsete raamide taha varju, kuid prillipaaride seas on populaarseimad just need, mis häbitult pilke püüavad ja enneolematute efektidega uhkeldavad. Näiteks tilgakujulised prillid või glamuursed keevitajad.

Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent Foto: Kontessa

Uljad ja geomeetrilised raamid, mille hulgas endiselt igasugu kaslased ilma teevad, lausa nõuavad tähelepanu. Värvilised ja superkirkad peegelklaasid ei hiilga samuti just tagasihoidlikkusega.

Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent Foto: Kontessa

Läbi roosade prillide

Värve on moeareenil rikkalikult, uus ja põnev on heledate sarvraamide perekond – need vanad head «nohikuprillid» kogu oma ümaruses ja humoorikuses on end tõesti trenditippu murdnud! Heledas gammas on uus meelistoon ka Havanna blond. Klaase leidub samuti laias värvispektris, kindlasti tasub tutvust teha roosade ja roheliste toonidega. Näiteks kui eelistad klassikalisemat aviaatoristiili, vali värske militaarrohelise tooniga klaas – näed ikkagi värske ja lahe välja. Elu vaatamine läbi roosade prillide on aga lausa omamoodi teraapiavorm, aga kes ei proovi, ei teagi, kui ilusaks ja rõõmsaks maailm niiviisi muutub. Ilusaks ja rõõmsaks muutub ka kandja ise – pole olemas teist päikeseprillipaari, millel oleks sedavõrd võimas noorendav mõju!

MCQ
MCQ Foto: Kontessa

Kulda ja kaunistusi on samuti palju, kuna trend flirdib 80ndate temaatikaga ning suurem ja säravam on päris kindlasti igas mõttes etem. Uhked kuldketid nii sangadel kui ka raamidel ja igasugu edevad detailid. Prilliraame võivad kaunistada suisa karusnahatutid! Mustrid on samuti hinnas, eriti tiigrid, leopardid ja kirgas geomeetria.

Gucci
Gucci Foto: Kontessa

Sobita tuju järgi

Klassikalistele proportsiooni- ja stiilireeglitele, mille eesmärk on näokuju ja prillide kokkusobitamine, võib tänavu südamerahus läbi sõrmede vaadata. Tõsi ta on, et näojoonte ja prillide iseloomus võiks ühisosa olla, aga keegi ei keela ka valesti teha. Igaüks teab, et kulm võiks üle prilliraami nähtavale või sellega kohakuti jääda, kuid trendivalikus on palju hiiglaslikke mudeleid, mis rahulikult kulmu alla neelavad. Tulemus on intrigeeriv igal juhul! Ka naiste- ja meestekollektsioonides ei hoita kuigi ranget eraldusjoont, palju on unisex-mudeleid, mille geomeetrilised raamid võib ninale sättida igaüks, kes selle stiiliga hingesugulust tunneb.

Alexander McQueen
Alexander McQueen Foto: Kontessa

Mida naljakate prillide kandmine inimese kohta räägib? Väljendab optimismi, mängulusti ja julgust, kõik puha positiivsed väärtused. Kaunitarid, kes ei viitsi kevadpäikeses meigiga jännata, viskavad vembuka prilli ninale ja ongi efektne välimus olemas. Härrade elu pole sugugi igavam: värve, modernseid nurgelisi raame, massiivseid mõõtmeid ja hoogsat sporditemaatikat leiab ka neile mõeldud prillikollektsioonidest. Ainus, mis selles mängus valesti võib minna, on see, kui prillid kogemata koju unustad. Sul on ebamugav, kiirgus teeb silmadele liiga ja kortsud on samuti kärmelt platsis. Usu – eredas päikesevalguses silmi kissitada on küll kõike muud kui stiilne ja seksikas.

Gucci
Gucci Foto: Kontessa
Moetoimetaja Kristina proovib sinihalle kiisuprille.
Moetoimetaja Kristina proovib sinihalle kiisuprille. Foto: Maksim Toome
Puma
Puma Foto: Kontessa
Italia-Independent
Italia-Independent Foto: Kontessa
Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent Foto: Kontessa
Bottega Veneta
Bottega Veneta Foto: Kontessa
Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent Foto: Kontessa
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles