VANA KULD. FBI statistika: millised tähemärgid on kõige suurema tõenäosusega sarimõrvarid?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Andreas Marinski / PantherMedia / Scanpix

Sõbranna tähistab sel nädalal sünnipäeva - Postimehe naisteportaal saab nimelt kümneaastaseks! Sel puhul vaatame arhiividesse ja taasavaldame lood, mis on meie lugejatele enim peale läinud. See lugu ilmus esimest korda 13. märtsil 2017.

Sodiaagiteemadel võib lõputult vaielda – on inimesi, kes usuvad, et tähed näitavad nii mõndagi ning teisi, kelle jaoks on tegemist arutu meelelahutusega, millel pole reaalsusega suurt ühist. Sel korral aga vaatame asju statistika vaatepunktist – FBI jagas hiljaaegu sarimõrvarite ning psühhopaatide sünnipäevi ning välja koorusid huvitavad mustrid.

Daily Occupation on teinud huvitava kokkuvõtte, kõige «psühhomatest» tähemärkidest.

  1. Kaksikud on kõige vähem ohtlikumad. Kaksikud ei võta kedagi eriti tõsiselt, seega ei tule neil pähe ka kedagi tapma asuda. Selle asemel nad ilmselt räägivad nii palju, et tüütavad kõik nende ümber surnuks.
  2. Veevalaja on sodiaagi number kaks süütuke. Veevalajad hoolivad õiglusest ning nende tugevat ego on raske purustada. Kaksikute järel on tegemist sodiaagi kõige süütuma tähemärgiga. Võib muidugi ka olla, et nad on nii targad, et oskavad oma jälgi nii hästi peita ja mitte kunagi vahele jääda.
  3. Lõvi möirgab, kuid ei ründa. Selgus ka, et kui Lõvid üldse mõrvavad, siis selleks, et tähelepanu saada.
  4. Kaalud on küll leebed ja head, kuid sooritavad rohkem mõrvu kui Lõvid ja Veevalajad. Ehk on asi selles, et ka kõige kannatlikuma inimese jaoks on kusagil piir ning kui Kaalude headust ära kasutatakse, võivad nad vägivaldseks muutuda.
  5. Psühhopaat ja väga korrapärane tapja – Neitsi. Neitsid siiski kipuvad rohkem sooritama vargusi ja petuskeeme kui mõrvu.
  6. Kalad tunduvad nunnud? Sa eksid. Tuntuimad Kaladest sarimõrvarid on John Wayne Gacy (ehk Tapjakloun), Richard Ramirez ja Aileen Wuornos. Kalade tähemärgis sündinud sooritavad tavaliselt rohkem silmatorkavaid mõrvu, kuna neid tõmbab sõltuvuste poole.
  7. Kõige rohkem inimesi tapnud sarimõrvar oli Kaljukits. Samas on Kaljukitse tähtkujus sündinud sarimõrvarite arv keskmine, kuid tundub, et kuigi Kaljukits austab seadusi ja reegleid, siis üle piiri minnes läheb ta ikka väga kaugele.
  8. Pöörased Jäärad ei valmista pettumust. Jäärade viha on tuline ja äkiline, kuid ei kesta kaua, seega on nad kõige «mõrvarlikemate tähemärkide» nimekirjas viiendal kohal.
  9. Sõnni viha on intensiivne, kuid pigem on tegemist petturitega. Sõnnidele meeldib luksus, mis teha!
  10. Amburid on kolmas kõige mõrvarlikum tähemärk. Amburid olid näiteks Ted Bundy, Pablo Escobar ja Stalin.
  11. Skorpionitele kuulub «psühhopaatide hõbemedal». Kuna enamik sarimõrvareid on sündinud novembrikuus, on osa neist Amburid, ülejäänud aga Skorpionid.
  1. Maniakkide liider on Vähk. Tavaliselt tapavad nad armukadedusest ning just nende tujukõikumised on need, mis probleeme põhjustavad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles