Teadlased paljastasid kaheksa pika ja õnneliku abielu saladust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui paarid abielluvad, siis loodavad ilmselt kõik pikka ja õnnelikku kooselu. Ekspertide järgi on kaheksa lihtsat nippi, mis tugevdavad kaaslastevahelist sidet ja nii saate koos takistustest üle. 

Usaldus, ühine huumorimeel ja ausus on üldiselt kolm asja, mida peetakse pikaajalise suhte kõige olulisemateks faktoriteks, vahendab Daily Mail. Teadlased paljastasid veel kaheksa saladust, mis on õnneliku abielu puhul sama olulised.

  1. Ärge mitte iialgi teineteist muutke. Eksperdid ütlevad, et kõige edukamad on need paarid, kes saavad aru ja aktsepteerivad üksteise vigasid või erinevusi.
  2. Tehke teineteisele komplimente. Kõige õnnelikumad paarid on need, kes annavad teineteisele märku, kui nad on millegi eest tänulikud või kui neile midagi teise puhul meeldib. Kui sul on hea partner, siis ütle talle seda.
  3. Vaadake minevikku. Kõige tugevamad paarid vaatavad minevikku ja tulevikku ning neile meeldib keskenduda positiivsetele mälestustele.
  4. Alati kuulake üksteist. Ükskõik, kui tüütu see ei oleks, siis teineteise kuulamine on üks olulisemaid asju pikaajalises suhtes.
  5. Ärge muutuge mugavaks. Kuigi koos teleka vaatamine on mõnus ja mugav, siis pikemas perspektiivis võiks hoopis kohtingul käia, üksteisele häid sõnu öelda ja koos vahvaid asju teha.  
  6. Tehke koos majapidamistöid. See on üks asju, mis tekitab suhtes pingeid. Kõige lihtsam on asju koos teha. Alates arvete maksmisest ja lõpetades nõude pesemisega – ühiselt tehtavad majapidamistööd tugevdavad igat suhet.
  7. Tehke koos trenni. Eksperdid leiavad, et koos trenni tegemine on õnneliku ja tervisliku suhte võti. Isegi kui sina oled jooksulindil ja su kaaslane tõstab kõrvalruumis raskusi, siis see on üks viis, kuidas koos meelt puhata ja oma keha heas toonuses hoida.
  8. Käige kord nädalas jalutamas. Kõik paarid peaksid käima igal nädalal vähemalt korra jalutamas. 30 minutit oma kaaslasega, et rääkida elust ja olust ning sellest, kuidas teil läheb. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles