Kas naised riietuvad selleks, et meestele muljet avaldada?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mehed arvavad, et naised ehivad ennast vastassugupoole pärast. Kas see on tõsi? 

Kas naised riietuvad ja sätivad tõesti selleks, et vastassugupoolele muljet avaldada? Ka teadlased uurisid, miks naised on valmis nii kaua aega peegli eest veetma. Selleks korraldasid nad katse rohkem kui 2000 erineva vanusega naisega. Enamik neist jäi vahemikku 18 kuni 30 eluaastat.

Tulemused on ilmselt meeste jaoks šokeerivad, sest paljud naised ütlesid, et nad ei säti ennast üldse meeste pärast, vahendab BoldSky. Kas oled üllatunud? Vaatame lähemalt, mida teadlased leidsid.

  1. Enamik naisi tunnistasid, et nad saavad riietuse eest rohkem komplimente teistelt naistelt mitte meestelt. Paljud naised tunnistasid, et 80 protsenti ajast löövad nad end üles teiste naiste pärast. Esiteks mõistavad ainult naised, kui palju peavad nad oma välimuse nimel pingutama ja teiseks ei jäta nad kunagi teisele head komplimenti tegemata.
  2. Kõik teavad, et mehed vaatavad tänaval naisi, aga üllatuslikult selgus, et ka naised vaatavad teisi naisi. Uuringust selgus, et naised pööravad erilist tähelepanu soengule, riietele ja jalanõudele.
  3. Mõned naised tunnistasid, et nad löövad ennast ainult iseenda jaoks üles. Seda eriti pärast lahkuminekuid. Sellisel juhul tahavad naised paista silma eriliselt julgete ja enesekindlatena.
  4. Teised tunnistasid, et nemad sätivad ennast peamiselt koosolekuteks, presentatsioonideks või loenguteks. Siit selgub, et nad ei riietu ennast hoopiski mitte sellepärast, et meestele või naistele muljet avaldada, vaid nad tahavad välja näha puhtad ja korralikud, et oma ideid edasi anda.
  5. Uuringust selgus, et ainult 10 protsenti naistest tunnistasid, et sätivad ennast meeste jaoks ja seda peamiselt siis, kui minnakse esimesele kohtingule. Muul ajal riietutakse enamasti teistel põhjustel.
  6. 70 protsenti naistest tunnistasid, et nad sätivad ennast selleks, et paista hoolitsetud ja trendikad oma eakaaslaste ja kolleegide silmis. Nad ei soovi sellega kedagi ligi tõmmata, vaid endast head muljet jätta.
  7. Enamik naistest ütles, et nad löövad ennast üles sellepärast, et ennast ilusana tunda, mitte selleks, et kellelegi teisele muljet avaldada. Kui sa tunned ennast hästi, siis sa oled enesekindlam ja see paistab välja. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles