Koensüüm Q10 aitab nahka noorusliku ja tervena hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koensüüm Q10 ehk ubikinoon on vitamiinisarnane aine, mida leidub inimese igas keharakus. See on eluliselt tähtis rakkude normaalseks toimimiseks, kuna varustab rakke vajaliku energiaga. Samuti toimib ubikinoon võimsa antioksüdandina.

Gaia orgaanilise kosmeetika blogis kirjutati, et koensüümil Q10-l on omadus siduda vabu radikaale. Ideaalses olekus suudab keha toota nii palju ubikinoon kui vaja.

Kui aga organism vananeb või seda mõjutavad stress, mõningad ravimid, suitsetamine jne, väheneb ka vajaliku ensüümi tootmine kehas. Selle tulemusena väheneb rakkude uuenemine ning vastupanuvõime stressile.

Kuidas tekivad kortsud?

Kortsud tekivad siis, kui nahk kaotab oma elastsuse ning muutub kuivaks ning õhukeseks. See juhtub seetõttu, et naharakkude jagunemine aeglustub ning kollageeni ja elastiini tootmine väheneb. Vabad radikaalid, mis tekivad päikesekiirguse, suitsetamise, stressi, alkoholi jm mõjul, aitavad naharakkude kahjustumisele ja kollageeni lagunemisele veel omakorda kaasa.

Antioksüdant koensüüm Q10 aitab siduda vabu radikaale, lõpetades rakkude kahjustumise protsessi. Samuti varustab ubikinoon naharakke vajaliku energiaga, aidates seeläbi nahal paraneda, naharakkudel uueneda ja nahka seeläbi tugevdada.

Koensüümi Q10 on võimalik omastada nii sees- kui välispidiselt. Kasuta 100 protsenti looduslikke nahahooldusvahendeid, mille koostises on koensüüm Q10. Toiduainetest sisaldavad seda köögiviljad (eriti spinat), sea-, kana- ja veiseliha ning ookeanikala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles