Seksinipp aastast 1894: ära lase mehel end kunagi alasti näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov/ Panther Media/ Scanpix

1894. aastal avaldas pastor L. D. Smythersi abikaasa Ruth Smythers raamatu «Sex Tips for Husbands and Wives» («Seksinipid abielumeestele ja -naistele»), mille kandvaks ideeks oli abielureegel, et «naine peab mehele andma vähe, harva ja ennekõike vastumeelselt».

Metodistist naine ei kavatsenud nalja teha, kuigi tänapäeval tema tõdesid just sellisena levitatakse, kirjutab Redbook. Samas on see hea näide sellest, kui kardinaalselt on suhtumine seksuaalellu ja sellest rääkimine aja jooksul muutunud.

«Tark pruut võtab endale eesmärgiks mitte kunagi näidata mehele oma riietamata keha, ja mitte kunagi lubada mehel endale oma alasti keha näidata,» soovitas Ruth Smythers noortele pruutidele. «Kui seksi pole võimalik vältida, tuleks seda praktiseerida vaid täielikus pimeduses.»

On sellest nipist midagi õppida, jäägu igaühe enda otsustada, kuigi arvata võib, et tänapäeval ei ole sellest abielu parandamiseks erilist kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles