Turvalise «sekstimise» kümme olulisimat reeglit

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

«Sekstimine» ehk seksikate sõnumite saatmine on moodsa romantika juurde kuuluv paratamatu nähtus. Ometi tasub aga meeles pidada, et ka siin kehtivad omad reeglid, millest üle astumine võib kurvalt lõppeda.

Toome Lovepanky abiga sinuni kümme kõige olulisemat «sekstimise» kuldreeglit. Kui sa neid silmas pead, siis võid muretult vallatleda!

  1. Usalda oma partnerit. See peaks olema kõige ilmselgem punkt, kuid ometi on väga palju neid, kes vahetavad intiimseid sõnumeid inimesega, keda nad tegelikult täielikult ei usalda. Tõsiasi on see, et sa annad seksikate sõnumite saatmisega sellele inimesele tohutu võimu sind ära kasutada ning sinu privaatsõnumeid jagada ükskõik kellega.
  2. Kasuta varjunimesid. Ära kasuta pärisnimesid, kui oma partneriga «sekstid». Parim on üldse hoida kallim telefonis varjunimega, nii on kindel, et kui informatsioon satub valedesse kätesse, ei saa seda sinu vastu ära kasutada
  3. Ära näita oma nägu. «Sekstimise» juurde käivad vahepeal ka seksikate fotode jagamised. Piltide saatmises pole iseenesest midagi halba, aga parim on, kui sa fotot tehes oma nägu ei eksponeeri. Su partner naudib pilti selletagi sama palju.
  4. Kasuta koodsõnu ka tegevuste kohta. Kui sa tahad turvalisuse taset veelgi tõsta, kasuta ka vallatute tegevuste kohta oma koodnimetusi. See lisab ka erutava teadmise, et keegi teine ei tea, mida te omavahel räägite, teil on oma salakeel.
  5. Ära «seksti» purjus peaga. Joomine ja netis vallatu jutu ajamine üheaegselt pole hea mõte. Sa oled hooletum ning võid isegi kogemata sõnumi valele inimesele saata.
  6. Kustuta pildid pärast saatmist ära. Nii tagad, et neid ei näe võõrad silmad.
  7. Ära «seksti» töö ajal. See on ütlematagi selge, et tööl pead sa olema professionaalne. On palju asju, mis võivad valesti minna, nii et targem on seda vältida.
  8. Kasuta vaid oma isiklikke ja turvatud seadmeid. See küll ei takista kellelgi su seadmesse häkkimast, aga isikliku nutiseadme kasutamine teeb privaatsele informatsioonile ligipääsemise võõraste jaoks märksa keerulisemaks.
  9. Jälgi ka seda, mis jääb taustale. Nagu sa peaksid vältima oma näoga pildile jäämist, peaksid sa ka tagama, et taustal poleks midagi, mis võib su asukoha või isiku paljastada.
  10. Kasuta turvalist äppi. Selmet saata otsesõnumeid või e-kirju, katseta parem äppi, mis on spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud. Neid on valikus üsna mitu, neil on spetsiaalsed turvaseaded ning need kaitsevad su sõnumeid ja fotosid rohkem kui tavarakendused.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles