Emil Rutiku: kooselus on tähtsaim austus

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku
Emil Rutiku Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

ETV saate «Mida teie arvate?: Abielluda või mitte?» ainus mitteabielus külaline Emil Rutiku rääkis, et suhtes on kõige tähtsam austus ja kui austust ei ole, siis pole vahet, kas olla abielus või vabaabielus.

Rutiku tunnistas, et on elu jooksul ka sõrmuseid kinkinud, kuid mitte selle eesmärgiga, et kedagi endale naiseks paluda, vaid lihtsalt kauni ehtena. Tema jaoks on kooselus tähtsaim austus ja lugupidamine, samuti peab ta oluliseks oskust järele anda – õpetus, mille on oma isalt kaasa saanud.

Emil Rutiku rääkis, et tänapäeval on abielu rohkem nagu allkiri ning sõnadel pole enam seda jõudu, mis varem. «See kõik on su hinges, su peas. Kui sa ei austa seda inimest enda kõrval, siis ei ole vahet, kas oled abielus või vabaabielus,» ütles ta.

Rutiku leidis, et kosimisega ei tõesta kellelegi teisele mitte midagi. Tegemist on kahe inimese suhtega, mitte sotsiaalse või ühiskondliku tõestusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles