Prantsuse Vogue teeb ajalugu – esimene sugu vahetanud kaanemodell

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: vogueparis / Ekraanitõmmis Instagrami fotost

Esimest korda ajakirja 97-aastase ajaloo jooksul kaunistab Prantsuse Vogue’i kaant transsooline modell Brasiiliast Valentina Sampaio. 

Prantsuse Vogue’i märtsinumbri kaanestaariks on esimest korda transsooline modell Valentina Sampaio. «See kuu tähistame uhkusega transsooliste ilu ja modelle nagu Valentina Sampaio, kes poseerib esimest korda Vogue’i ajakirja kaanel. Me muudame moemaailma nägu ja lõhume eelavamusi,» kirjutab Prantsuse Vogue oma Instagrami kontol.

 

A post shared by Vogue Paris (@vogueparis) on

Ka Ameerika Vogue’i märtsinumbri kaanepilt pidi tähistama erinevusi, aga sai hoopis lugejate pahameele osaliseks. Nimelt leiti, et ajakiri on ilmselt töödelnud oma kaanepilti, et pluss-suuruses modell Ashley Graham paistaks pildid peenem. Loe lisa siit.

Prantsuse Vogue’i peatoimetaja Emmanuelle Alt kirjutas ajakirja veebisaidil, et ta soovis väga, et Sampaio saaks üksinda kaanepildil särada, sest ta on võrdne Gisele’i, Daria, Edie ja Annaga, viidates moemaailma supermodellidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles