«Stiilipäeviku» muutuja Jane: vaatan nüüd julgemalt erinevaid riideid

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane pärast muutumist. Järve Keskus: riided - Denim Dream ja Oviesse Collection, kingad - NS King, pesu - Marylin, ehted - Expressions, prillid - Eagle Vision.
Jane pärast muutumist. Järve Keskus: riided - Denim Dream ja Oviesse Collection, kingad - NS King, pesu - Marylin, ehted - Expressions, prillid - Eagle Vision. Foto: Filmimees

Saate «Stiilipäevik» 10. märtsi muutuja Jane Remm (32) jutustas naine.postimees.ee-le, et saatest enam pakkus talle põnevust filmimise päev tervikuna ning eneselegi üllatuseks sai ta stilist Ženja Fokinilt täiesti praktilisi nõuandeid.

Jane töötab Sally Kunstikeskuses õpetajana ja tema päevakava on sedavõrd tihe, et välimusele pole tal aega mõelda. «Stiilipäeviku» saatest sai ta kaasa erksa oranži peanupu, mis ka tumedamate rõivaste puhul nüüdsest tema välimusse värvi toob.

Oluliseks uuenduseks Jane välimuses osutusid ka uued prilliraamid, mis tema näole aktsenti juurde annavad – taas tähtis nüanss, kuna meikimine pole samuti Jane jaoks tegevus number üks.

Jane, millist julgust saatesse minek Sinult nõudis?

Mu sõbrad registreerisid mind saatesse ära ja alles siis andsid teada ka mulle. Ma väga kahtlesin, kas ka lähen saatesse, kui kutsutakse, sest eelmiste hooaegade pealt oli jäänud mulje, et see kodus riidekapi tuulamine on üsna alandav ja kas seda on ikka vaja. Aga kui ma nüüd vaatasin seda saadet, siis ei olnud. Respekt tegijatele, nad tegid seda väga sõbralikult. Eks see sõltub palju montaažist ka.

Saate köögipool tundub nii põnev. Millise kogemuse Sina said sellest?

Hästi põnev oli filmimise päev. Ühest küljest olen sellega natuke ise ka seotud ja olen näinud, kuidas filmitakse, aga mitte sellist teleasja. Minu jaoks oli reaalne filmimine kindlasti põnevam kui lõpuks saade ise, just need telgitagused ja materjali rohkus.

Mõnikord kujuneb saate lõpptulemus lihtsalt lustaka muutumismängu üheks tulemuseks. Sina olid saate lõpus väga rõõmus ja rahul.

Ma olin eriti rahul sellepärast, et minu arust suutis Ženja Fokin leida väga lühikese ajaga ja mind tundmata väga sobivad komplektid. Kui ma olin ise ka mõelnud varem, et võiks midagi muuta ja teistsuguseid asju osta, siis see oli üsna sarnane asi. Muidugi olid mõned asjad, mida ma ise poleks julgenud osta, aga see stiil oli just enam-vähem selline, mis mulle väga meeldis.

Kas oli reaalselt siis ka selliseid nippe, mis Sulle meeldisid ja mida arvad, et võiksid ka tulevikus kasutada?

Jaa. Just selles mõttes, et vaatan julgemalt poes erinevaid riideid. Senimaani on mul ikkagi olnud see stamp, et kui mingid asjad meeldivad, siis kipun ostma samasuguseid asju. Vahel on isegi kahju, et kui ostad näiteks ühe paari pükse ja nad väga hästi sobivad, siis selleks ajaks, kui nad ära kuluvad ja tahad uusi saada, neid poes enam ei ole.

Ise ei julge nii palju katsetada ega proovida, valid turvalisema tee?

Jaa, selles mõttes on hea käia kellegi teisega poes, kes ütleb, et proovi seda ja seda.

Kuid on veel teine teema, mis saatest välja ei tule - olgem ausad, stiil sõltub rahakotist. Üks asi on kombineerimine ja vaatamine, teine asi, kui tahad midagi osta. Ei saa inimestele ette heita seda, et nad kannavad vanu riideid või riided on väga väsinud, sest kõikidel ei ole võimalik niimoodi iga kuu komplekti vahetada.

Mina olen väga keskkonnahoidlik ja minu arust on loomulik, et kui riided on veel enam-vähem «töökorras», siis ei viska neid ära ega osta uut komplekti.

Ja loovalt lähenedes ise vanu komplekte mõne detailiga värskendada?

See võiks tõesti olla pigem see eesmärk, kui et koguaeg on uus komplekt.

Vahel neid stiilimuutujaid vaadates tundub, et lastakse kõik endale selga panna ega öelda, kui miski ikka üldse ei meeldi. Sina ütlesid julgelt, kui vöö rinna alt kinni seoti, et on kohmakas tunne. Kas see nõudis ekstra julgust?

Ei, see ei nõudnud mingit julgust. Ei olnud mingit probleemi. Tegelikult kingadega oli hullem, aga seda ei olnud seal saatest näha. Need kingad olid seal valikus kõik väga kitsa liistuga ja pigistasid väga jalga, ei saanud normaalselt käia, rohkem pildistamise jaoks või tõesti peole minekuks.

Sa oledki nüüd pilkupüüdva oranži tukaga, kuidas enesetunne on? Pildi peal ei paista see nii hästi välja, teles oli igati särav.

See on ka reaalsuses selline väga särav. Alguses oli harjumatu, nüüd olen juba väga rahul. See on ka üks selline värskendav element, isegi kui ka tumedamaid riideid kanda, siis pea päästab välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles