Kuidas suurendada või vähendada armastuse tunnet?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Armastuse juures on palju asju, mida sa ei saa kontrollida, aga kui asi puudutav intensiivust või seda, kui suured on sinu tunded, siis midagi saab siiski teha. 

Paljud inimesed tahavad kindlasti vaielda, et armastus on midagi sellist, mida ei saa kontrollida, aga see on tegelikult täpselt samasugune tunne, nagu viha, nauding ja hirm. Neid emotsioone saab juhtida ja see on isegi soovitatav, millest võib järeldada, et ka armastuse tunnet saab vastavalt vajadusele suurendada või vähendada, vahendab Fortune.

Kuidas vähendada armastuse tunnet?

Vahel oled sa rohkem armunud, kui sa tahaksid olla. Võib-olla on sind just maha jäetud või armastad sa kedagi, kes sulle samaga ei vasta. Äkki armastad sa valet inimest, nagu oma ülemust või kedagi, kes ei kohtle sind hästi. Sellisel juhul on hea, kui sa suudad oma tundeid kontrollida ja isegi vähendada.

Kui sa tahad oma tundeid kellegi vastu vähendada, siis mõtle tema negatiivsetele omadustele (ta on laisk, ta jääb alati hiljaks jne) ja suhte halbadele külgedele (me tülitseme liiga palju). Sa võid ka ette kujutada negatiivseid tulevikustsenaariume (ta kindlasti petab). Kindlasti ei ole see lihtne ja lõbus, aga mida halvemini sa mõtled, seda vähemaks peaks su armastus selle inimese vastu kahanema.  

Kuidas suurendada armastuse tunnet?

Teinekord tunned sa vähem armastust, kui peaksid. Võib-olla oled pikemaajalises suhtes ja kirg on lihtsalt kadunud. See on väga tavaline ja üks peamisi põhjuseid, miks inimesed lahutavad – armastus sai otsa. Kui sa oled oma suhtes õnnelik ja ainuke probleem on selles, et armastuse tunne väheneb, siis ei pea ilmtingimata lahku minema, vaid armastust saab ka taaselustada.

Selleks tuleb loomulikult teha kõike vastupidiselt ehk mõelda oma kaaslase ja suhte heade omaduste peale (ta on lahke, meil on koos tore). Proovi visualiseerida ka positiivset tulevikku. Sellised mõtted peaksid suurendama su armastust ja rahulolutunnet.

Püsivate tulemuste nimel pead nende mõtetega tegelema regulaarselt. Kui sa keskendud oma kaaslase headele omadustele ainult korraks, siis on selle mõju üürike. Võta paber ja pliiats ning kirjuta täna üles kõik positiivsed omadused, mis sulle su partneri juures meeldivad. Nii saad nende juurde igal ajal tagasi tulla. Armastuse reguleerimise üks hea omadus ongi see, et sa saad ise juhtida, kas ja kui palju sa kedagi armastad. Haara kontroll armastuse üle!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles