Mida ütlevad mehe kohta tema halvad harjumused?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud meeste harjumused – alates prill-laua üles jätmisest ja lõpetades jääkuubikute krõmpsutamisega – võivad meid tõeliselt häirida.

Käitumisekspert Patrick Wanis analüüsis kümmet levinud halba harjumust, et teaksime, kas tegemist on süütute kommetega või näitavad kindlad käitumistavad mehe kohta midagi olulist, kirjutas glo.msn.com.

Helistab alati emale

Mees, kes peab otsuste vastuvõtmiseks alati emale helistama, «ei ole saavutanud iseseisvust või leidnud enda identiteeti», ütles Wanis. Antud harjumus on takistuseks, kui soovid selle partneriga kestvat liitu sõlmida.

Wanise sõnul ei suuda ta sind toetada, kui seda väga vajad, sest tema tugisambaks on ema. See mees otsib jätkuvalt ema heakskiitu.

Jätab nõud pesemata

Mehed, kes jätavad mustad nõud kraanikaussi ja unustavad need sinna, on hoolimatud, väitis Wanis – nad ei mõtle sinu peale. «Nad pole ei puhtad, hoolikad ega korralikud. See käitumine võib ka tähendada, et nad teevad asjade üle labaseid nalju; nad võivad olla viivitajad.»

Jätab prill-laua üles

Kui mehed seda teevad, siis huvitab neid Wanise sõnul rohkem enda õiguse tagaajamine kui õnn. Wanise kinnitusel ei peaks mehed prill-laua tagasi asetamises nägema nõrkust, kuna vahel sümboliseerib prill-laud võimuvõitlust. «Väikesed asjad, nagu see, võivad peegeldada suuremaid, sügavamaid suhteprobleeme.»

Ei ava uksi

«Olenevalt suhtest, võib antud käitumine tähendada, et mees pole hooliv või siis, et ta pole romantiline. Ta pole kaitsev.» Naistele meeldib teada, et nad on erilised, selgitas Wanis. Kui mees pole rüütellik, siis ei mõtle ta, kuidas naist rõõmustada ja teda endale võita.

Nokib nina

See on kõige tipp. «Ilmselgelt on see märk ebahügieenilisusest ja halvast kasvatusest või viisakuse puudumisest,» sõnas Wanis. Mees, kes jultunult nina nokib, ei mõtle sellele, kuidas tema teod ümbritsevaid inimesi mõjutavad. «Samuti võib see näidata, et ta on väga isekas, sest ei mõtle sinu peale.»

Närib küüsi

Wanise sõnul näitab antud käitumine ebakindlust, närvilisust, äärmist stressi ja võimetust end väljendada. «See pole keegi vaikne, rahulik… See ei viita hügieeniprobleemile, pigem räägib see psühholoogilistest, vaimsetest ja emotsionaalsetest pingetest.»

Vannub

Mehed, kes räägivad roppusi, «ei mõista, kui võimsad on sõnad,» ütles Wanis. «Nende keelepruuk võib teisi solvata ja haiget teha.» Seda harjumust tuleb aga hinnata olenevalt olukorrast.

«Kui kamp kutte vannub jalgpallimängu ajal, siis keda huvitab? Kui mehed üksteist sõimavad, siis pole see suur asi. Nad ei solvu kergesti.» Meeste väljendusviis võib tema sõnul tulla maskuliinsusest ja viidata sugudevahelisele erinevusele.

Lükkab asju edasi

«Viivitamine tuleneb hirmust läbikukkumise eest ja võib olla seotud laiskusega,» selgitas Wanis. Mehed, kes venitavad, ei taha enda kanda võtta väga raskeid kohustusi ning neile ei saa alati kerge südamega loota, kui vaja oleks. Edasilükkajad pole tavaliselt eesmärgile orienteeritud inimesed.

Krõmpsutab jääkuubikuid

Selle kombega puutume tavaliselt kokku, kui mehed veidi purju on jäänud. Wanise sõnul näitab see macholikku agressiivsust: «Ma olen tugev, ma olen karm. Ma purustan kätega purgi ja hammastega jää.»

Kuid erinevalt mõningatest teistest halbadest harjumustest, ei leia Wanis, et «sellel on kindlaid varjatud motiive. Ma ei usu, et mees peaks naise rahustamiseks kõiki enda harjumusi muutma, sest siis ei oleks ta enam mees.»

Lürbib toitu

Mees, kes sööb häälekalt, püüab Wanise sõnul alateadlikult naisele silma jääda. «Ta käitub enesele märkamatult viisil, millega saab negatiivset tähelepanu ning ta soovib, et temaga kas riieldakse või tahab ta – ükskõik, mis vahenditega – lihtsalt tähelepanu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles