Tere, tali! Purustame neli levinumat talvemüüti

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

Õues on taas jahedamaks läinud ning võib isegi öelda, et meie ilm hakkab tunduma päris talve moodi. Ära nüüd unusta tervise eest hoolt kanda!

Purustame HuffPosti abiga neli kõige levinumat talvega seotud müüti.

1. Müüt: sa ei vaja päikesekreemi. Vale, lumi võib isegi rohkem kahju põhjustada, kuna peegeldab valgust hästi tagasi. Päikesekaitsekreem SPF 30 on su sõber terve aasta ringi.

2. Müüt: sa kaotad 90 protsenti kehasoojusest pea kaudu. Vale. Sa peaksid küll mütsi kandma, sest see on stiilne ja annab sooja, kuid keha kaotab soojust võrdselt ning pea kaudu lahkub vaid seitse protsenti kehasoojusest.

3. Müüt: sa ei peaks külma ilmaga trenni tegema. Vale. Külm õhk iseenesest sind haigeks ei tee ning jooksmisele kuluv aeg on talvel isegi parem. Õue minnes endorfiinitase tõuseb ja see annab sulle rohkem energiat.

4. Müüt: külmakahjustust on raske saada. Vale. Külmakahjustus on tegelikult väga levinud. Külmaga muutub nahk tuimaks ning juba poole tunniga võivad tekkida villid. Villid põhjustavad närvikahjustust, mille tulemusena muutub nahk mustaks ning kõige halvemal juhul võid ilma jääda näppudest või varvastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles