Üheksa küsimust raha kohta, mida kaaslasega arutada

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CandyBox Images / PantherMedia / Scanpix

Paratamatult mängib raha suhtes väga olulist rolli. Kui plaanid oma väljavalituga pikemat tulevikku, siis oleks mõistlik koos need küsimused läbi arutada. 

Cosmopolitan vahendab üheksa küsimust, millest alustada ühiste finantsasjade planeerimisel.

  1. Kuidas toimisid teie vanemad? Kas mõlemad neist töötasid?

Enamik meist vaatab oma vanemate suunas, kui asi puudutab raha. Me, kas kopeerime seda, mida nemad tegid või korraldame oma rahaasju hoopis vastupidiselt. Kaaslasega peaks rääkima sellest, kui palju keegi kodustesse asjadesse panustab, nii ajaliselt kui rahaliselt.

  1. Kuidas teie vanemad rahast rääkisid?

Kas su vanematel oli kombeks osta asju järelmaksuga või koguda? Kas nad rääkisid üldse omavahel rahast? See kõik võib mõjutada seda, kuidas sina rahasse suhtud. Kas sa kardad raha ja sellest rääkida või mitte?

  1. Kas teil on rahaga seotud saladusi?

Võlg võib olla suhte jaoks väga raske koorem. Paarilised peaksid teadma, kui palju raha kumbki teenib ja kui palju sellest säästetakse. Kui kõik kaardid on avatud, siis saab hakata seadma eesmärke.

  1. Kas vanemad maksavad mõningaid teie arveid?

Kui ühe kaaslase vanemad maksavad ikka veel tema telefoniarvet, siis see võib olla märk, et inimene ei ole veel valmis täiskasvanuks saama või kardab ta midagi. Seda tuleks omavahel arutada ja jõuda selguseni, miks see nii on. Järgmiseks sammuks on mõelda välja plaan, kuidas olla rahaliselt iseseisev paar.

  1. Kuidas on teie raha planeeritud?

Kas te olete organiseeritud või mitte? Kas te teate täpselt, kuhu teie raha kulub? 20ndates ja 30ndates on lihtsam rahalisi harjumusi muuta ja eriti hea on seda teha koos.

  1. Kas keegi sõltub teist rahaliselt?

Loodetavasti olete laste ülalpidamise kohapealt ühel nõul ja toetate oma lapsi. Võib-olla on teil veel kohustusi. Kas kumbki teist toetab oma ema või isa? Seda peab omavahel rääkima.

  1. Millistest asjadest ei ole te kunagi valmis loobuma?

Oletame, et sa oled harjunud iga päev joogas käima ja su mees tahaks osta korvpallimängudele hooaja piletit, siis need asjad tuleks kokku leppida. Mida ausamad te oma asjade suhtes olete, seda lihtsam on leida kompromissi.

  1. Mis on see üks unistus, mille nimel sa oled valmis raha kõrvale panema?

Kui üks teist kogub oma kodu jaoks ja teine selleks, et saaks aasta otsa reisida, siis on midagi valesti ja sellest tuleb omavahel kiiremas korras rääkida.

  1. Kuidas te kujutate oma elu ette kümne aasta pärast?

Olge nii täpsed kui võimalik. Millist maja te tahate või korterit? Millise autoga te sõita plaanite? Mida te plaanite teha selleks, et oma unistused täide viia? Vastused näitavad teile, kas teie unistused ja eesmärgid on sarnased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles