/nginx/o/2017/01/30/6294483t1hd804.jpg)
Mereannid on üldiselt välja valgu- ja toitainerikkad, mistõttu peaksid need kindlasti kuuluma raseda või imetava naise toidulauale. See on aga periood, mil tuleb varasemast suuremat tähelepanu pöörata toidus sisalduvale elavhõbedale.
Naistel, kes on rasedad või toidavad last rinnaga, on soovitav vältida kuningmakrelli, marliini, karekala, hai, mõõkkala, Mehhiko lahest pärit hariahvena ja suursilm-tuunikala söömist, vahendab Greatist.
Õnneks ei ole tegu väga laialt levinud ja populaarsete kaladega ning see tuunikala, mis jõuab meieni konservides, on rasedatele ohutu.
Kõige paremad kalad ja mereannid rasedatele (mida võib süüa 2–3 korda nädalas) on: anšoovis, heeringas, kammkarp, krookskala, homaar, harilik makrell, räim, meriärn, krevett, ahven, võikala, säga, tursk, merekarp, krabi, jõevähk, lest, kilttursk, heik, haug, mintai, lõhe, sardiin, meritint, kalmaar, tilaapia, mageveeforell, siig, hõbeheik.