Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Väldi neid asju, kui kannatad migreenivalude käes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Ütle «head aega» nendele neljale toidule ja saad tõenäoliselt migreenivaludele leevendust. 

Migreen ei ole seotud ainult peaga, vaid see, mida sa sööd, mängib sama suurt rolli, vahendab Women’s Day. Cincinnati ülikooli teadlased eesotsas Vincent T.Martiniga ütlevad, et järgides neid nelja reeglit, vähendad sa migreeni tekkimise riski.  

  1. Loobu aspertaamist. See on suhkruasendaja, mis mõjub otseselt inimese ajule. Lisaks magusatele jookidele võib seda leida ka näiteks väherasvastes jogurtites.
  2. Leia endale uus lemmikkokteil. Kõige rohkem seostatakse peavalu tekkimisega õlut ja punast veini.
  3. Loobu gluteenist. See võib tekitada migreeni, kui sul on gluteeni talumatus või tundlikus. Kõige parem oleks seda kontrollida oma raviarsti juures.
  4. Joo kohvi. Eriti kui sa oled harjunud kohvi jooma igal hommikul, siis üks vahelejäänud päev võib tähendada peavalu järgmisel. 
Tagasi üles