Naine jagab Facebookis kohutavat pilti, et inimesi hoiatada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame, millised on päevitamise ohud. Aga kas me ikka tõesti teame? Üks Iiri naine on otsustanud avalikult dokumenteerida oma teekonda, et tuua kõigini rohkem teadlikkust selle kohta, millised ohud peituvad solaariumis.

Mags Murphy on Dublinis elav naine, kes armastas päevitamist, kirjutab AOL. Ta veetis mitu aastat suviti rannas vedeledes ning talvisel ajal solaariumis «natuke värvi lisades». Muidugi oli ka tema aastaid tagasi kuulnud päevitamise ohtudest, kuid nagu paljud teised, otsustas, et see ei puuduta teda.

Nüüd maksab ta sõna otseses mõttes oma nahaga. Arst teatas talle, et naise nahas on tekkinud vähieelsed rakud ning talle kirjutati välja salvi, mis peaks need rakud tapma.

Kolmandal päeval pärast salvi kasutama hakkamist ilmnevad esimesed märgid aastatega nahale tehtud kahjust. Tema nahk on õrn, ville täis ja ilmnema hakkasid haavandid.

Kümnendal päeval Megi nahk sügeleb ja valutab.

Siin on pilt Magsist tema ravi 18. päeval. «Nahk on kohutavalt kuiv,» jagab naine piinavat kogemust. «Ma ei saa isegi hästi süüa, kuna ma ei saa eriti oma suud liigutada.

Mags kinnitab, et jagab oma kogemust ühe eesmärgiga: tõsta teadlikkust päevitamise kahjulikkusest ning tuletada kõigile meelde, et jah, ka solaariumisse minnes tuleb kasutada päikesekaitsefaktoriga kreemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles