Teadlased tegid kindlaks vanuse, mil sul läheb kõige paremini

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihai Blanaru / Panthermedia / Scanpix

Kõigil on mõni selline mälestus ajast, kui kõik, mis nad ette võtsid, tundus veatult sujuvat. Tuleb välja, et tegemist ei pruugi olla juhusega. Teadlased on teinud mitmeid katseid ning avastanud teatud seaduspärasusi.

Business Insider toob meieni erinevad vanused, milles meil teatud tegevused kõige paremini välja tulevad.

  • Teise keele õppimine õnnestub kõige paremini seitsme-kaheksa-aastaselt. Uuringud näitavad, et võõrkeele õppimine on inimeste jaoks kõige lihtsam enne puberteediikka jõudmist.
  • Ameeriklased surevad kõige väiksema tõenäosusega üheksa- või kümneaastaselt. Umbes 9998 last 10 000st elavad need kaks aastat rõõmsalt läbi.
  • Naised on meeste silmis kõige atraktiivsemad 22-aastaselt. Kohtingusaidi OKCupid asutaja sõnul näitab statistika, et isegi, kui mehed saavad vanemaks, paistab jäävat samaks nende eelistus – naised 20ndates.
  • Kõige enam oled sa eluga rahul 23-aastaselt. Selle aluseks on Saksamaal 23 000 osalejaga läbi viidud uuring, milles leiti, et just 23-aastased on oma eluga kõige rohkem rahul, «arvestades kõiki asjaolusid».
  • Füüsiliselt oled sa kõige tugevam 25-aastaselt, kuigi lihased püsivad praktiliselt sama tugevad järgmised 10-15 aastat.
  • Matemaatilised oskused on kõige teravamad 50-aastaselt. Jah, korrutustabeli õppisime me kõik selgeks algkoolis, kuid tuleb välja, et lennult oleme me just selles vanuses kõige osavamad matemaatikaülesandeid lahendama.
  • Nii naised kui mehed on kõige rohkem oma kehaga rahul pärast 75. eluaastat. Kaks kolmandikku üle 75-aastastest ameeriklastest tunnistas, et nad on alati rahul sellega, kuidas nad välja näevad. Meeste enesehinnang näib tõusvat varastes 80ndates, samas kui naiste oma ronib veelgi kõrgemale tasemele ka pärast 85-aastaseks saamist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles