Kuidas riietuda nagu kohalik kümnes maailma eri linnas

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni tänavamood
Londoni tänavamood Foto: Pixelformula / Sipa / Scanpix

Kui sa oled reisimas, ei taha sa ilmselt turistina silma paista. Igas linnas on aga omad moetrendid, mis kergelt varieeruvad, seega võib olla keeruline teada, mida sihtkohas selga panna.

Toome Business Insideri abiga välja paar nippi populaarsete sihtkohtade moetrendide kohta. Järgmine kord reisile minnes tead, millised riided kotti visata!

Amsterdam

Naine Amsterdami tänaval
Naine Amsterdami tänaval Foto: Timothy Clary / AFP / Scanpix

Amsterdami naiste põhiriietuse juurde kuuluvad leggingsid, mida kantakse seelikute, kleitide ja isegi šortside all. Jalatsitena eelista eredavärvilisi tenniseid, talvel vali madala tallaga saapad. Kui tahad kihte juurde, siis vali ühevärvilised luku ja kapuutsiga dressikad või bleiserid, mida passitada teksastega. Arvestades muutlikku ilma, on alati hea, kui sul on ka veekindel pealisjakk.

Berliin

Naine Berliini tänaval
Naine Berliini tänaval Foto: David Gannon / AFP / Scanpix

Berliin on riietuse osas väga vabameelne. Suvel viskavad inimesed selga šortsid, juurde plätud. Isegi äriringkondades eelistatakse business casual’i, harva näeb inimesi ülikondades. Soojemal ajal kannavad naised teksaseid valgete, beežide või tsitrusetoonides lendlevate pluusidega. Jahedamateks õhtuteks sobivad kerged jakid või bleiser. Väldi khakitooni lühikesi pükse! Talvised külmad elatakse üle mässituna sallidesse, mütsidesse ja kinnastesse, seljas muidugi paks mantel.

Brüssel

Naised Brüsseli suurtel allahindlustel
Naised Brüsseli suurtel allahindlustel Foto: Xinhua / Sipa USA / Scanpix

Teksased passitatakse erinevate riietega – maika, kerge kudum suvel või pikema käisega pluusid ja kardiganid talvel. Ühe päeva jooksul võib ilm drastiliselt muutuda, seega on hea, kui sul on seljas mitu erinevat kihti. Kuna palju on munakivitänavaid, on madalad kingad möödapääsmatud.

Kairo

Inimesed Kairos, Al-Azhari piirkonna turul
Inimesed Kairos, Al-Azhari piirkonna turul Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters / Scanpix

Kairos eelistavad inimesed riietuda konservatiivselt. Mehed kannavad pükse ja T-särke, väga harva näeb kedagi maikas. Naistele sobivad kerged puuvillased lendlevad püksid ja seelikud, mis ulatuvad üle põlve. Pika käisega pluusid suveks, teksased talveks. Väldi liiga kitsaid riideid ning sügavaid dekolteesid, samuti läbipaistvaid rõivaid.

Kopenhagen

Kopenhageni tänavapilt
Kopenhageni tänavapilt Foto: Staff / Reuters / Scanpix

Kopenhageni look on vaevatult šikk. Kohalikud kõnnivad ja sõidavad palju rattaga, seega on moes ägedad madalad kingad ja saapad. Mood on lihtne, levinud on liiga suured T-särgid ja skinny jeans’id. Suvel kannavad naised naiselikke kleite koos meestemoest inspireeritud jalanõudega. Talvel on oluline, et seljas oleks vähemalt üks šikk mantel, parka või nahkjakk.

London

Londoni tänavamood
Londoni tänavamood Foto: Pixelformula / Sipa / Scanpix

Londonis on moekad kerged seelikud ja kleidid, mille juurde sobivad baleriinad või plätud. Suvel näeb palju erksaid värve ja lillemustrit, aga ka musta. Londonlased näevad välja šikid, ilma et oleks liiga üles löödud, nii et parim on lihtne, kuid stiilne riietus. Vihma tõttu on ka kummikud ja vihmavarjud vajalikud liitlased.

Los Angeles

Süüria näitleja Jay Abdo Hollywoodi kohvikus.
Süüria näitleja Jay Abdo Hollywoodi kohvikus. Foto: Valeri Macon / AFP / Scanpix

Kuna ilm on aastaringselt Los Angelesis üsna soe, on maikad, lohvakad särgid, šortsid ja seelikud väga levinud. Hea mõte on kaasa haarata dressikas või kerge jakk, eriti kui sa plaanid minna mere äärde. Õhtuti riietavad naised end tumedatesse teksastesse ja elegantsetesse toppidesse, juurde kõrge kontsaga kingad. Klubides näeb minisid, värvikaid pluuse ja kleite. Mehed eelistavad sel puhul nööbitavaid särke, tumedaid teksaseid ja spordijakke.

Madriid

Madriidi tänavapilt
Madriidi tänavapilt Foto: Andrea Comas / Reuters / Scanpix

Suvel on tüüpiliseks rõivastuseks sifoonseelikud, avarad maikad ja kleidid, päikeseprillid ja sandaalid. Nii mehed kui naised eelistavad Converse’i ja Superga tenniseid. Sallid on moes aasta ringi. Sügisel ja talvel kannavad naised skinny jeans’e, ülisuuri kampsuneid, salli ja kinnise ninaga kingi. Mehed eelistavad halle teksaseid, V-kaelusega särke ja nahkjakki. Õhtuks sobivad hästi triigitud teksad või riidest püksid, nööbitav pluus ja stiilsed tennised. Tavalised on ka käevõrud ja kaelaehted, aga eelista peenikesi pikki kaelakette, millele annavad tooni tumedad detailid.

Moskva

Moskva moodsa kunsti muuserumi direktor Vasily Tsereteli kaasaga, disainer Kira Sacarelloga Dolce&Gabbana butiigi avamisel Moskvas.
Moskva moodsa kunsti muuserumi direktor Vasily Tsereteli kaasaga, disainer Kira Sacarelloga Dolce&Gabbana butiigi avamisel Moskvas. Foto: Astapkovich Vladimir / Itar-Tass / Scanpix

Kevadel ja suvel kannavad naised kleite koos retuusidega või siis teksaseid T-särgiga. Meestelt oodatakse, et teksaste juurde kantakse pika käisega pluuse, aga unustada ei tasu ka kerget jakki ja vihmavarju. Talvel on fookus karusnahal ja mantlitel. Kindad, sallid, mütsid ja asjalikud saapad on väga olulised, samas tasub panna tähele, et need oleksid kergesti seljast võetavad, kuna siseruumides on tavaliselt väga palav. Naisi näeb sageli stilettodes ja pole ebatavaline näha mehi disainerrõivastuses – Dolce&Gabbana, Versace, Armani… Tenniseid sa Moskva linnapildis väga ei näe, mehed kannavad tavaliselt kingi.

Stockholm

Kevadine Stockholm
Kevadine Stockholm Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Rootsi pealinna juhib stiilne minimalism. Palju on aktsendiaksessuaare, näiteks mütsid või päikeseprillid, kuigi neid kaht enamasti ei korraga ei kanta. Talvel eelistatakse madalaid saapaid, suvel aga flats’e, kuna kõndimist on palju. Mehed valigu tume denim, juurde tavaline T-särk või korralik triiksärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles