Tauno Kangro peab parimaks kingituseks lastele koos meisterdamist

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Kangro 2010. aasta novembris Helsingis Mardilaadal küülikut modelleerimas.
Tauno Kangro 2010. aasta novembris Helsingis Mardilaadal küülikut modelleerimas. Foto: Peeter Langovits

ETV saates «Mida teie arvate?: Kinkimine» jutustas skulptor ja kuue lapse isa Tauno Kangro, et parim kingitus lastele on, kui neile korraldada üritus ning õpetada neid ise midagi oma kätega tegema.

Kangro kiitis heaks kõiksugu ideed, mis hõlmavad lastele sündmuste korraldamist, olgu selleks rongiga sõit, loomaaias käik või kellegi esinema kutsumine. Tema ise kunstnikuna on aga pannud lapsi meisterdama.

«Mina olen näiteks teinud nii, et pannud nad kõik modelleerima, õpetanud neid ennast mingi kingituse valmis tegema, mille nad saavad pärast ka kaasa võtta, ja sünnipäev jääb hästi meelde. See on olnud palju põnevam,» jutustas ta.

Maire Aunaste juhitud saate külalised leidsid kõik üksmeelselt, et kinkimisel on tähtis emotsioon ning tihtipeale saab seda pakkuda elamusi või oma kätega tehtut kinkides. Paraku kipuvad täiskasvanud inimesed vahel arvama, et nad ei oska ise midagi teha ega soostu proovimagi.

«Inimesel on sageli selline probleem, et ei ole proovinud. Meil on palju rohkem andeid, kui me arvame, et meil on, ja eriti palju rohkem, kui teised arvavad, et meil on,» ütles Tauno Kangro. Lastega on selles mõttes väga tänuväärne tegeleda, et nad ei vaidle vastu, et ei oska.

«Pange nad midagi tegema või meisterdama, organiseerige sündmus!» kõlas Kangro soovitus, mida kinkida lastele ja mis on kingi tegijale endale vähemalt sama põnev. «Kõik lapsed on andekad, neid tuleb ainult natuke suunata ja nad teevad fantastilisi asju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles