Seitse edukate naiste nippi, kuidas oma vaimse tervise eest hoolt kanda

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Stress on paraku elu paratamatu osa, kuid me ei tohiks lasta sel end üleni neelata. Pidev muretsemine toob kaasa närvilisuse ja isegi kokkuvarisemise. Päeva või isegi paari tunni iseendale lubamine võib olla elupäästev.

Verily Magazine vahendab seitsme eduka naise nippi, kuidas nad oma vaimse tervise eest ka kõige stressirohkemal ajal hoolt kannavad.

1. Leia loominguline kõrvalprojekt. Selleks võib olla ükskõik mis, kuid endale aja lubamine annab sulle tunde, et saad asjadega hakkama.

2. Mine üksinda kinno. Sa saad lõõgastuda täpselt nii, nagu sulle sobib.

3. Luksuslik vaikne aeg. Ärinaine Jan Gordon lubab endale iga päev luksusliku vahuvanni lavendliõliga. See vaikne aeg on tal aja jooksul korduvalt lubanud mõtetes selgusele saada.

4. Mediteeri hommikuti. Su päev võib kujuneda sootuks teiseks, kui sa hommikul kas või lühidalt mediteerid. Tänulikkus ja kohalolek aitavad keskenduda ning elule särasilmselt otsa vaadata.

5. Astu võrgust välja. Tee sagedamini võrguvabasid päevi, kustuta telefonist rahu häirivad äpid või jäta üldse telefon koju.

6. Loe head raamatut. Või ehk meeldib sulle lugeda ajakirju – peaasi, et mõtted töölt eemale saad!

7. Hakka taas tegelema vana hobiga. Ärinaine Akvile Harlow avastas hiljuti maalimise võlu – hobi, millega ta tegeles viimati noorena. «Ma soovin, et oleksin selle lõõgastava tegevuse juurde varem tagasi pöördunud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles