Viis lihtsat nippi, kuidas rahustada närve ainult paari minutiga

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Ilmselt on kõik meist vahetevahel närvis või rahutud, käed värisevad ja süda puperdab. Mida saaks ise sellises olukorras teha? Siin on viis lihtsat nippi, kuidas ise ennast paari minutiga maha rahustada.  

Kas sa oled tundnud, kuidas käed hakkavad värisema ja süda hakkab kiiremini lööma? Isegi, kui sa oled näiteks kogenud avalik esineja, siis mõni suur ettekanne võib sind ikkagi endast välja viia, vahendab PureWow. Võib olla oled sa mõne teise asja pärast närvis, siis siin on sulle viis lihtsat nippi, kuidas ennast paari minutiga maha rahustada.

Hinga läbi ühe ninasõõrme

See iidne tehnika peaks puhastama inimese ummistunud energiakanaleid. Isu mugavalt sirge seljaga ja õlad taga. Vajuta kahe sõrmega vasak ninapool kinni ja hinga sügavalt sisse. Seejärel pane parem ninapool kinni ja hinga läbi vasaku välja. Korda seda kolm minutit ja sa tunned, kuidas sa tasapisi rahuned.

Tee endale tassike rohelist teed

Roheline tee leevendab stressi ja ärevust ning mõjub rahustavalt.

Loe numbreid tagurpidi

See kõlab veidralt, aga see pidi väga hästi töötama.

Kuula oma lemmiklaulu

Kas sa oled pigem Frank Sinatra või Beyoncé tüüpi? Lemmiklaulude kuulamine mõjub väga rahustavalt ja aitab vajadusel keskenduda.

Sisesta endale positiivseid mõtteid

Korruta endale, mida sa tahad saavutada ja sa saad sellega hakkama. Üks variant on seda mõelda või sosistada, aga eriti hea oleks seista peegli ees ja öelda, et «jah, ma saan sellega hakkama» nii kaua, kuni sa seda ise uskuma hakkad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles