Nipp, mille teadmine päästab sind nii mõnestki piinlikust olukorrast

Grete Tammoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Ilmselt oleme me kõik kogenud seda hetke, kui saadad ära ühe kiivalt viimistletud e-kirja ning hetk hiljem avastad, et midagi oli valesti. Mingi klahv lakkas töötamast või hakkas liiga hästi töötama? Õigesti või õieti? Vist siiski valesti. Võib-olla ei ole sa lihtsalt veel jõudnud enda hommikust kohvi juua, mistõttu aju keeldub tööle asumast. Kirjavead tekitavad piinlikkust, vahet pole, mis põhjusel need tekkinud on.

Hiljaaegu tehtud uuringu põhjal on parim aeg e-kirjadele vastata pärastlõunane aeg, täpsemalt kella ühest kella viieni, vahendab Hello Giggles.

Uuringu korraldas Grammerly. Tegemist on brauseri laiendiga, mis kontrollib ja võimaldab jälgida inimeste õigekirja ning tehtavaid vigu. Grammerly andmete koondamise ning analüüsimise käigus avastati, et eelpool mainitud pärastlõunasel ajavahemikul kirjutatud e-kirjades esineb keskmiselt vaid 3,7 viga 100 sõna kohta. Seevastu hommikul kirjutatud kirjades esines aga 11,8 viga ning hilisõhtustes e-mailides registreeriti suisa 14,3 viga 100 sõna kohta.

Inimene on harjumuse ori ning ilmselt võib e-kirjadele vastamise kellaaja planeerimine olla äärmiselt keeruline. Enamik inimesi kirjutab e-kirju arvatavasti kogu terve päeva vältel. Uuringu tulemused on aga sellegipoolest kõnekad ning kahtlemata tasuks enne meili saatmist võtta mõni minut, et see üle lugeda ning vajadusel parandusi teha. Seda eriti varahommikuti ning õhtuti, kui mõistus pole veel kas tööle hakanud või pea juba päevastest tegemistest huugab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles