Seitse põhjust, miks negatiivsed inimesed enda elust välja visata

Grete Tammoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Ilmselt on igaüks meist kokku puutunud negatiivsete inimestega. Nendega suhtlemine on väsitav, neist õhkub pessimismi ning nad suudavad igas asjas midagi halba näha.

Järgnevalt toome välja seitse põhjust, miks oleks hea negatiivsed ja mürgised inimesed enda elust heaga kõrvale jätta.

  1. Sul pole piisavalt aega ega energiat, et tegeleda teiste inimeste draamaga

Igal inimesel on enda elu ja kohustused, millega igapäevaselt silmitsi seista. Arvete maksmise, enda tee leidmise ning hästi toimivate suhete loomise vahel ei jää just eriti palju aega, et teiste probleemidega tegeleda. Negatiivsete inimestega suhtlemine võib mõjuda väga halvasti – mürgised suhted viivad hirmu, konfliktide ning manipuleerimiseni, kirjutab Elite Daily. Selline negatiivsus tasuks enda elust välja visata ning asendada hoopis millegagi, mis paneb end hästi tundma.

  1. Nad mõjuvad tervisele halvasti

Negatiivsete inimestega suhtlemine ei mõju halvasti mitte ainult füüsilisele, vaid ka vaimsele tervisele. Hiljutised uuringud on näidanud, et negatiivsetelt inimestelt teistele tihti ülekanduvad halvad emotsioonid ja omadused, nagu küünilisus, vaenulikkus ja depressioon, võivad suurendada südamehaiguste või dementsuse riski.

  1. Inimestega suhtlemine võib muutuda väsitavaks

Vahet ei ole, kas minnakse koos kohvitama või klubisse peole, sõpradega kokku saamine peaks inimese jaoks olema lõbus, värskendav ja rõõmus kogemus. Negatiivsete inimestega suhtlemine on aga hoopis väsitav ning ärevaks tegev, kuna pidevalt on vaja teiste inimeste probleemidega tegeleda. Pole ime, et seeläbi võib suhtlemine omandada negatiivse varjundi. Seega tasuks suhelda eelkõige nende inimestega, kellega koos aja veetmine on nauditav ja teeb tuju heaks.

  1. Negatiivsus on nakkav

Inimeste vaated on mõjutatud ümberkaudsetest inimestest. Isegi, kui oled enda arvates optimistlik inimene, tasuks siiski meeles pidada, et teiste inimeste negatiivsus võib ka kõige rõõmsameelsemale inimesele ajapikku üle kanduda.

  1. Ka positiivsus on nakkav

Heaks uudiseks on see, et sarnaselt negatiivsetele emotsioonidele on ka positiivsus nakkav. Seetõttu tasuks end ümbritseda inimestega, kes oskavad elu näha ka helgemast küljest. Varsti võid avastada, et ka su enda vaated on muutunud elurõõmsamaks.

  1. Negatiivsed inimesed viivad hea tuju alla, kuid ei aita seda kunagi tõsta

Negatiivne inimene ei oska teise inimese edule kaasa elada. Heade uudistega nende juurde minna ei tasu, kuna koos rõõmustamise asemel tuuakse ilmselt pigem välja terve rida asju, mis antud olukorras võivad valesti minna. Kui see juhtub, siis tasub meeles pidada, et taoline reaktsioon tekib eelkõige inimese enda ebakindlusest ja kadedusest. Järgmine kord, kui sul on millegi üle rõõmustada, siis oleks targem selliseid tujurikkujaid vältida.

Samuti tasuks negatiivsetest inimestest eemale hoida siis, kui enesel on käsil rasked ajad. Olgu põhjuseks hiljutine lahkuminek või probleemid tööl, oma muresid tasuks kurta kellelegi, kes on valmis sind mutta tallumise asemel hoopis toetama ja julgustama.

  1. Positiivsete asjade jaoks jääb rohkem ruumi!

Mõtle sellest kui suurpuhastusest! Vabastades end mürgistest inimestest ja emotsioonidest, teed ruumi positiivsetele asjadele. Stabiilsed ja õnnelikud suhted, karjäärisaavutused ning enesearendamine – kõik on palju kergemini saavutatav, kui suudad kogu selle aeganõudva ja kurnava negatiivsuse selja taha jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles