Miks võiks juukseid pesta pigem õhtul kui hommikul?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Lishman / Panthermedia / Scanpix

Esiteks ei ole värskelt pestud juukseid lihtne soengusse sättida. Loe edasi ja saad teada veel kuus põhjust, miks tasuks juukseid õhtuti pesta. 

Hommikuti on alati kiire ja mitte keegi meist ei taha mustade juustega kodust välja minna, vahendab Bold Sky. Seetõttu on alati mõistlikum oma juukseid igaks juhuks õhtul puhtaks pesta. Kõigele lisaks saad hommikul kauem magada. Siin on kuus põhjust, miks pesta juukseid pigem õhtul kui hommikul.

  1. Sul on rohkem aega. Õhtul ei pea sa kiirustama ja saad korralikult oma pea puhtaks pesta. See tähendab seda, et su peanahk saab puhtamaks ja sa ei pea tegelikult oma juukseid nii tihti pesema.
  2. Päikesekahjustus. Kohe pärast juuksepesu ei tohiks minna päikese kätte, sest see teeb juuksed nõrgaks. Seda peab muidugi tähele panema eelkõige suvel. Seepärast on parem juukseid õhtuti pesta.
  3. Kuumtöötlemine. Kuumus mõjub juustele väga halvasti, aga eriti kohe pärast pesu. Selle asemel, pese juuksed õhtul puhtaks ja saad neid hommikul kenasti sirgendada või lokke keerata ilma, et sa kahjustaksid oma juukseid nii palju.
  4. Soengud. Värskelt pestud juukseid on üsna keeruline soengusse sättida, sest juuksed on üsna libedad.
  5. Väldi külmetust. Kui sa pesed oma juukseid hommikuti on suurem tõenäosus külma saada ja haigeks jääda, sest tihtipeale on väga kiire ja ei jõua juukseid korralikult kuivatada. Mäletad küll, mis ema alati rääkis, et märja peaga ei tohi talvel õue minna.
  6. Kuivatamine. Hommikuti ei pruugi sul nii palju aega olla, et oma juukseid korralikult kuivatada. Üks variant on loota väljas olevale tuulele või päiksele, aga tulemus ei pruugi olla päris see, mida sa lootsid. Seetõttu on alati kindlam juukseid õhtuti pesta, siis sul on aega nendega tegeleda. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles