Kersti Kreismann: laps on suurim varandus ja ime

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kreismann
Kersti Kreismann Foto: Peeter Langovits

Näitlejanna Kersti Kreismann (64) arvab, et laps on suurim varandus ja ime ning seetõttu ei tohiks teda maja või auto nimel rügamise tõttu mingil juhul unarusse jätta, võib lugeda ajakirjast Naised.
 

Mängufilmi «Surnuaiavahi tütar» osatäitjana peagi kinolinale astuva Kersti sõnul on lapsed ja see, mis neist edasi saab, praeguses ühiskonnas üheks mureallikaks. Filmi peategelane on kaheksa-aastane Lucia, kelle vanemad pole kõige paremal järjel, tarbivad alkoholi ja ema on töötu.

Üha enam räägitakse Eestis ka sellest, et vanemad jätavad pangalaenu ja tööpuuduse tõttu lapsed Eestisse maha ja lähevad välismaale tööle, kuid Kersti sõnul peaksid inimesed lapse kasvatamist oluliseks pidama ja väärtustama, mitte majade ja autode nimel rügama.

«Loomulikult olud ja ühiskond sunnivad selleks, samas ei kujuta mina küll ette, et mina ise või minu lähedased midagi sellist teeks. Aga eks see on ilmselt meeleheide, mis inimesed sellesse tõukab, et elu nii minema hakkab.»

Samas on Kersti veendunud, et arvuti, raha, auto, suur maja ega muud uhked asjad ei asenda ühegi lapse jaoks korralikku perekonda, turvatunnet ja häid vanemaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles