Kolm põhjust, miks moodsad suhted lagunevad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Peaaegu kõik meist on mingil eluperioodil kogenud südamevalu ja selle kohta ei saagi eriti rohkemat tarka öelda, kui et: jah, see on nõme. Aga ei saa eitada, et lahkuminekutega toimetulek aitab meid suhete osas kasvatada.

Iga lõppenud suhe pakub meile võimaluse sellest õppida. Higher Perspective on noppinud välja kolm peamist põhjust, miks moodsad suhted lagunema kipuvad.

1. Me ei oska teineteisega efektiivselt suhelda. Kommunikatsioon on iga suhte alus. On väga raske rahuldada partneri vajadusi või lahendada probleeme, kui neist ei räägita. Kui me ei ütle välja, et teise tegevus teeb meile haiget, on põlguseseeme juba külvatud. Pikka aega tundeid alla surudes plahvatavad need aga varem või hiljem kindlasti. Targem on avatud suhtlemist õppida, et eos sellised asjad ära hoida.

2. Me jääme kokku inimestega, keda me ei armasta. Liiga paljud inimesed maailmas kardavad üksi jääda või siis nad armuvad armastuse ideesse. Nad otsivad lähedust isegi siis, kui tunded pole tõelised. Armudes hakkab meie aju tootma heaoluhormoone ning need võivad olla sõltuvust tekitavad, sageli võivad inimesed armuda tundesse, mitte inimesse nende kõrval.

3. Me ei suuda teineteist usaldada. Usaldus on õnneliku suhte alus ning armukadedusel pole õnnelikus suhtes pikka pidu. Seda just armukadedus on: usalduse puudumine. Sa näed selgelt teise inimese ebakindlust, ta ei suuda sind usaldada probleemide tõttu, mis on tema hinges. Et suhe töötaks, peab need haavad ja ebakindlused lappima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles