Lentsius Designi Puravikud said uued sõbrad – Ankrud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lentsius Design
Lentsius Design Foto: Getter Kuusmaa

Kairi Lentsius on mitmekülgse taustaga noor disainer, kes on õppinud nii ajalugu, kui ka tekstiili- ja moedisaini. Ta on õppinud Rootsis, teinud praktikat Londonis, käinud suveülikoolis Kopenhaagenis püüdes erinevaid disainimaastikke lähemalt tundma õppida ning kõige selle kõrvalt asutanud veel omanimelise brändi Lentsius Design.

2014. aastal nomineeriti Kairi «Puraviku» mansetinööbid Eesti Disainerite Liidu auhinnale Bruno. Ta on valmistanud rõivakollektsiooni «TELK», mille tooted on tehtud üle 40 aasta vanustest telkidest! Eelmisel aastal esitles Kairi oma magistri lõpukollektsiooni Londoni Moenädalal Fashion Scout’i programmi raames. 

Kairi ei ole sugugi seda tüüpi, kes teeb midagi valmis ning jääb seejärel loorberitele puhkama või lihtsalt imet ootama. Ta otsib pidevalt arenguvõimalusi nii endas kui loomingus. Kes teeb, see jõuab!

Kairi, Sa tegeled lisaks moele ja rõivaste disainimisele ka ehetega – valmistad unisex sõrmuseid, käevõrusid ning võluvaid puidust mansetinööpe. Kuidas Sa ehete valmistamiseni jõudsid?

Foto: Kairi Lentsius

Eheteni jõudmise teel oli küll mitmeid mõjutajaid. Esiteks mu vend, kes on lennuinsener ja muidu osavnäpp, kes vedas varem igasugu lahedaid materjale koju, ja teiseks see, et ehteid ma väga ei armasta kanda ja tahtsin midagi sellist, mis vastaks täpselt mu maitsele. Kaks asja kokku pannud, hakkasimegi katsetama. Ehteid luues olen endale esialgu sõnad peale lugenud, et ehtekunstnike pärusmaale ma trügida ei soovi. Mind huvitavad siin ootamatute materjalide kombinatsioonid nagu õunapuust mansetid või duralmiiniumist käevõrud, mis annavad ehetele vabaduse olla mingitest raamides väljas ja kõigile kantavad ehk unisex.

Kairi, su Puraviku mansetinööbid on disainiteadlikule inimesele vägagi tuttavad. Nüüd on Puravikud saanud endale n-ö sõbra Ankru näol. Kuidas tekkis idee teha puidust Ankur mansetinööbid? Mis Sind inspireeris? Siin taga on kindlasti mingi lugu! 

Väike lugu on ikka! Enne Ankru mansette tõstatasin endale küsimuse, et kuidas saaks uuendada mansettide vormi? Kas see oleks üldse võimalik, sest manseti kuju on klassikaline ja muutumatu? Niisiis harutasingi enda jaoks lahti mansettide funktsiooni ja vormi seose ning selgus, oma ülesande täitmiseks võiksid mansetid olla ka n-ö lapikud. Sealt edasi tegime juba katsetusi nii metalli kui puiduga ning viimase puhul sai määravaks just toote lihtsus ja värske vormi ning materjali kombinatsioon.

Foto: Kairi Lentsius

Millist puitu oled kasutanud? Millise puiduga Sulle endale meeldib kõige rohkem tööd teha?

Ankrute puhul oleme kasutanud tamme, termotöödeldud saart ja ise liimitud vineeri. Ise spooni kihte kokku liimides on põnev luua erinevate puidu toonide kombinatsioone. Seejuures jään siiski naturaalsete toonide juurde, et väärispuidu enda iseloom kõige paremini esile tuleks.

Puidust mansetinööbid on väga hea kingiidee. Kelle võiks Ankur mansetinööbid kingikotis rõõmu valmistada?

Ankru mansetid on mehele või naisele, kes eelistab lihtsaid, aga šikke aksessuaare. See, kelle jaoks on oluline toote sees olev idee, arendus ja töö, mis kokku teevad põneva ja uudse eseme.

Millised loomingulised plaanid on lähitulevikuks planeeritud? 

Loomingulised plaanid on ise ka loomingulised nagu alati! Detsembris tutvustame paari uut toodet, mis kuuluvad aksessuaaride seeriasse ning laiendame natuke oma tootevalikut.

Uuel aastal sooviks ka rõivadisaini osas millegi uuega välja tulla, aga seda saab siis näha.

Jõulud on kohe-kohe ukse ees. Mis sulle jõulude juures kõige rohkem meeldib/ei meeldi? Kuidas tavaliselt jõulupühad veedad?

Jõulud algavad meil alati traditsioonilise sõprade jõulupeoga, sest kõik kogunevad juba varakult oma kodulinna Tartusse. Järgnevad toredad jõulusöömingud perega siin ja seal, et ikka kõik saaks ära nähtud. Jõulude ajal ongi tore kõigiga kokku saada, ühiselt aega veeta ja koos süüa teha.

Rohkem Lentsius Design tooteid saad näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles