Soengu võib rikkuda ka räpane juuksehari

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tark naine teab, et meigiharju tuleb regulaarselt pesta, sest nende külge koguneb palju mustust. Kahjuks ei ole laialdaselt räägitud sellest, et ka juukseharjad ja kammid vajavad puhastamist.

«Nii nagu kõik teised iluvahendid, määrduvad korduval kasutamisel ka juukseharjad, eriti kui kasutatakse mingeid juustesse jäetavaid hooldusvahendeid,» selgitab väljaandes Good Housekeeping dermatoloog Sejal Shah, kelle sõnul ei jää harja külge vaid juuksekarvad ja tootejäägid, vaid ka tolmulestad, surnud naharakud, kõõm ja rasu. «Harjale kogunenud jääkidest võib saada kolle, milles hakkavad vohama bakterid ja pärmseen, seega suureneb ka infektsioonioht,» märgib arst.

Peale selle tasub arvestada, et kui sa ei puhasta regulaarselt oma harja, ei tee see enam oma tööd sama tõhusalt kui varem. Iga tõmbega kannad oma juuste ja peanaha külge tagasi kõike seda, mis on ajaga harja külge kogunenud. Seetõttu muutuvad juuksed rasvasemaks.

See, kuidas harja pesta, sõltub eelkõige harja tüübist. 

Plastist või keraamiline hari - tavalisi kamme ja harju, millel pole pehmet padjandit, võib pesta korra kuus, sest need kuivavad täielikult ära. Pese kõvast materjalist harju kausis leiges vees, kuhu lisa törts šampooni. Loputa hoolega puhtaks ja jäta õhu kätte kuivama. 

Laiapõhjaline juuksehari - pehme padjandiga juukseharja on veidi keerulisem puhastada, sest kui vesi pääseb harja sisse, ei pruugi seda hästi välja saada. Harja sisse jäänud niiskus võib põhjustada halba lõhna ja hallitust. Kui oled ostnud korraliku harja, peaks sellega kaasas olema ka kasutusjuhend ja juhtnöörid harja puhastamiseks. Laia harja pese iga teisel kuul.

Pehmete harjastega puust hari - seep ja vesi võivad puidust harja rikkuda. Uuri harja hooldusnõuandeid ja hoidu harja tugevast hõõrumisest. Puust käepidemega harja ei tohiks ka vees leotada, pigem pese seda kiiresti voolava vee all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles