Miks ei tohiks oma suhet teistega võrrelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Veame kihla, et sa oled vähemalt kord elus vaadanud mõnda paari ja mõelnud, miks sinu suhe ei ole nii hea kui neil. Loe edasi ja saad teada, miks sa ei peaks mitte kunagi oma suhet teistega võrdlema. 

Tänapäeval on väga tavaline, et sotsiaalmeedia vahendusel kiputakse enda elusid teistega võrdlema ja nagu me varem oma portaalis oleme kirjutanud, siis see mõjub pigem negatiivselt meie enesehinnangule ja tekitab isegi stressi. Oma suhet ja elu ei tohiks teistega võrrelda, vahendab Bold Sky. Miks? Esiteks on igas suhtes oma head ja vead, mida ei saa teistega võrrelda. 

  1. Välimus võib olla petlik. Kui asi puudutab suhteid, siis see, mida me näeme, ei pruugi olla see, mis on tegelikkus. Su sõbrad võivad välja paista kõige õnnelikumad inimesed maailmas, aga tegelikult võivad nad kodus samamoodi näägelda, kuid see jääb lihtsalt suletud uste taha.
  2. Sotsiaalmeedias on asjad üles puhutud. Su sõbranna võib postitata pildi lihtsalt sellepärast, et näidata maailmale, et kõik on hästi. Sa ei pea tegema sama, sest rahulolu peaks tulema sinust enesest, mitte sellest, kui paljudele inimestele su pilt meeldib.
  3. Sa oled ainulaadne ja iga suhe on erinev. Inimestena oleme kõik natukene erinevad nii, et me ei saa loota, et meie kaaslane käituks täpselt samamoodi nagu sõbranna oma.
  4. Inimeste elutingimused on erinevad. Me oleme sündinud erinevatesse perekondadesse, kelle elud on erinevad. Sa ei saa võrrelda oma pereelu või abielu kellegi teisega, sest kõigil on erinevad tingimused.
  5. Sa võid olla valel arvamusel. Igas suhtes on tõusu- ja mõõnaperioode. Võib olla su sõbranna varjab oma tülisid sinu eest, aga postitab sotsiaalmeediasse ikkagi kõige ilusamaid ning rõõmsamaid pilte. Sa ei tea kunagi, mis on täielikult tõsi ja mis ei ole.
  6. Kõik suhted arenevad erinevalt. See tähendab seda, et suhe saab alguse kahest inimesest, kes õpivad üksteist tundma ja kogevad koos erinevaid asju, mida teised ei tea. Kuidas saaks nii oma suhet kellegi teise omaga võrrelda, kui teil on täiesti erinev kogemus? Kõigil on oma teekond ja erinev rada, mida mööda käia. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles