Viis olulist turvaseksitarkust pühadehooajaks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Jõulud on romantiline aeg, mis tähendab, et me saame rohkem aega veeta lähedastega. Olgu sul siis püsipartner või loodad silmata mõnd südamevallutajat aastavahetuspeol – igal juhul tasub natuke valmistuda.

FemaleFirst palus ekspertidel nõu anda, kuidas tagada, et ka kiirel pühadehooajal meie seksielu ja seksuaalse tervisega kõik korras oleks. Siin on viis head nippi.

  1. Kuna pühadehooaeg mõjutab sinu arstide vastuvõtugraafikut, siis ole selleks valmis. Kui sul on vaja pikendada mõnd retsepti või minna korralisele ülevaatusele, on tagumine aeg sellega tegelema asuda.
  2. Külasta (öö)apteeki, kui pühadeajal hätta satud. Apteeker oskab sind vajadusel ka seksuaaltervise küsimustes nõustada.
  3. Ära unusta kondoome! Sa võid arvata, et seda on imelik paluda või et kondoomide kasutamine on mehe kohustus. See pole sugugi nii, sinu turvalisus on sinu enda kätes! Tee endale asi lihtsaks: kui pole kondoome, pole ka seksi. Korda seda mantrat ning ka käitu selle järgi.
  4. Kui sa kasutad pilli, siis arvesta, et pühade ajal võid sa palju reisida ning päevad pole rutiinsed. Pane endale kalendrisse meeldetuletus, millal pead pilli võtma või rõngast/plaastrit vahetama.
  5. Ära unusta, et hädaabinõuna on olemas ka SOS-pill.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles